Oamenii de stiinta au folosit un scanner cu rezonanta magnetica pentru a realiza primul video RMN ce arata venirea pe lume a unui copil. Imaginile au fost realizate la un spital din Berlin in noiembrie 2011, dar au fost facute publice abia recent, relateaza The Independent.

O mama in varsta de 24 de ani s-a oferit voluntar pentru acest studiu si a fost asezata intr-un aparat cu rezonanta magnetica, spre sfarsitul travaliului. Scanner-ul a fost oprit imediat ce sacul amniotic din jurul fatului s-a rupt, pentru ca zgomotul sa nu il deranjeze pe micut.

Evenimentul a fost realizat pentru a observa anumite fenomene care au loc in uterul mamei in timpul nasterii. Acum, oamenii de stiinta spera ca aceste imagini sa ii ajute la clarificarea relatiei dintre miscarea copilului si pozitia lui in timpul venirii pe lume.

De asemenea, filmarea ar putea explica motivul pentru care 15% din femei trebuie sa fie supuse operatiei de cezariana, atunci cand copiii nu inainteaza prin canalul de nastere.

Uite aici vezi Video:

1 COMENTARIU

  1. 1. Nu am ratat capela, am ratat inrearta in Muzee cu totul. :)) Am ajuns la poarta la fix si nu ne-a mai lasat sa intram. Asta era pe 24 decembrie, iar pe 25 si 26 era inchis, noi plecand pe 26. 😀 Convenabil, nu? :D2. Nu am luat niciun bilet dinainte. Mai bine, nu vezi ca n-am fost in stare sa ajungem la timp ? :)))) Mai ramaneam si cu banii platiti de pomana :P3. Preturile nu sunt din 2008, le-am cautat actualizate pe net. Sunt sa zicem din 2010, anul asta eventual poate au 1-2 euro maxim in plus.In rest, iti multumesc mult ca ai citit peripetiile din Franta si ma bucur ca te-ai amuzat 🙂 Asta era ideea oricum! :)Daca mai ai alte intrebari, fara nicio problema scrie un comentariu ceva… Iar daca nu, eu iti zic vacanta placuta de pe acum! 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.