Acasă Stirile zilei VIDEO: Nikon lanseaza primul APARAT FOTO cu ANDROID

VIDEO: Nikon lanseaza primul APARAT FOTO cu ANDROID

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Nikon a lansat modelul Coolpix S800c, prima camera foto din lume bazata pe sistemul de operare Google Android. Aparatul include un obiectiv cu zoom optic 10X si un senzor de 16 megapixeli.

Noul S800c este, la prima vedere, nu foarte diferit de orice alt aparat foto compact: obiectivul acopera o plaja focala echivalenta de la 25mm la 250mm, cu o apertura de f3.2-f5.8, poate inregistra clipuri video FullHD si are o greutate de 184 de grame.

Designul este in linie cu gama Coolpix, fara nici un element deosebit, dincolo de spatele aparatului: un ecran tactil OLED de 3,5 inci este elementul de control principal pentru aparat, alaturi de cele trei taste functionale obligatorii pentru platforma Android.

In prima faza, aparatul va rula versiunea 2.3 a sistemului de operare Google, cu acces la magazinul de aplicatii Play, conectivitate WiFi si un sistem de geolocatie GPS asistat.

Teoretic, aparatul poate rula orice aplicatie compatibila (inclusiv Instagram), iar utilizatorii au la dispozitie 4GB de memorie pentru noi programe, dincolo de cartela de memorie SDHC folosita pentru salvarea imaginilor.

Pretul noului S800c va fi de aproximativ 350 de euro, iar camera va fi disponibila pe piata din toamna.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos