Acasă Stirile zilei VIDEO Cutremur de 5.9 grade în nordul Italiei. Seismul s-a simțit și...

VIDEO Cutremur de 5.9 grade în nordul Italiei. Seismul s-a simțit și la Milano

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Autoritățile italiene au anunțat că cel puţin şase persoane au murit, iar alte 50 au fost rănite în urma unui cutremur de 5,9 grade produs duminică dimineaţă în nordul Italiei. Epicentrul seismului produs la ora locală 4.04 (5.04, ora României) a fost în regiunea Emilia-Romagna (nord), undele seismice fiind resimţite în toată partea de nord a Italiei.

Potrivit USGS, Seismul a avut epicentrul la 36 de kilometri de oraşul Bologna şi o magnitudine de 6 grade.

Potrivit Protecţiei civile, cinci persoane au murit în provincia Ferrara, iar una în oraşul Bologna. Patru persoane care lucrau în schimbul de noapte au murit după prăbuşirea halei unei fabrici în localitatea Sant’Agostino din provincia Ferrara, informează ziarul La Repubblica, în ediţia online.

În aceeaşi localitate, o femeie a făcut stop-cardiac pentru că s-a speriat de cutremur. În Bologna, o altă femeie, în vârstă de 37 de ani, a murit tot de spaimă.

O fetiţă de cinci ani rămăsese blocată sub dărâmături în localitatrea Finale Emilia, dar a fost salvată de pompieri.

Epicentrul a fost localizat în zona San felice sul Panaro (provincia Modena), la 36 de kilometri nord de Bologna, la o adâncime de 10,1 kilometri.

MAE: Până la această oră nu sunt români printre persoanele afectate

Consulatul General al României la Bologna a comunicat, duminică, că până la această oră nu deţine nicio informaţie care să confirme că printre victimele cutremurului din Italia se află şi cetăţeni români.

„Consulatul General al României la Bologna se află în contact cu autorităţile locale pentru a verifica dacă printre persoanele afectate de cutremur se află şi cetăţeni români. Până la această oră nu a fost primită nicio informaţie care să confirme acest lucru şi nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară”, se spune într-un comunicat al MAE, remis agenţiei MEDIAFAX.