Acasă Stirile zilei Stiinta VIDEO! Concentrarea nu te va ajuta atat de mult incat sa vezi...

VIDEO! Concentrarea nu te va ajuta atat de mult incat sa vezi acest filmulet de TREI minute! Peste 80% care incearca nu reusesc aceasta performanta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Concentrarea nu te va ajuta sa te uiti la acest filmulet cu o durata de trei minute. Chiar nu e mult nu? Afla ca peste 80% dintre cei care au incercat, nu au reusit aceasta performanta.

Probabil nu a trecut nici jumatate si vrei sa deschizi Facebook din nou. Sau un mail. Sau sa dai un mesaj. Nu te ingrijora, nu esti „tu” de vina. Abilitatea noastra de concentrare este in continua scadere. Un studiu din 2008 arata ca atentia noastra s-a injumatatit in ultima decada, de la 12 minute la doar cinci. De ce? Multi dau vina pe internet si a abundentei de informatii la care avem acces. Asa cum a spus laureatul Nobel Herbert A. Simon, economist, „ceea ce informatia consuma este destul de clar – atentia recipientilor. Asadar o avere de informatii creeaza o lipsa de atentie”.

Vezi VIDEO AICI!

Intr-un articol pentru Wired, si Nicholas Carr spunea ca cinci ore de activitate online sunt suficiente pentru a ne „rearanja” creierul.

Sursa: euforia.tv

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos