Acasă Stirile zilei Bani Victor Ponta: Metrorex va intra in subordinea Primariei Capitalei, iar la CFR...

Victor Ponta: Metrorex va intra in subordinea Primariei Capitalei, iar la CFR Marfa vor incepe procedurile de privatizare

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Premierul Victor Ponta a declarat ca Guvernul va trece Metrorex in subordinea Primariei Capitalei, la CFR Marfa vor incepe procedurile de privatizare, iar la Tarom se va introduce un management privat.

„In Guvern o sa adoptam in perioada imediat urmatoare cateva masuri pe care demult trebuia sa le adoptam. Prima dintre ele ar fi trecerea metroului la primaria Municipiului Bucuresti, pentru ca trebuie continuate investitiile. S-a vorbit destul de mult de tronsonul spre Drumul Taberei si ala trebuie continuat, dar trebuie nu sa spunem noi de la minister, pe tot felul de interese obscure, cum sapam in sapte directii metrou si de fapt nu terminam nicaieri. Trebuie Primaria Generala, cu sprijin de la Guvern si cu propriile forte, pe baza mandatului pe care il au de la cetateni, sa continue prioritizarea. Intai fac linia spre Drumul Taberei si, dupa aceea, cea spre Pantelimon. Sapam in sapte locuri de sapte ani si o sa terminam in 70 de ani”, a afirmat Ponta.

El a precizat, de asemenea, ca Tarom va trebui sa intre sub management privat, iar CFR Marfa in procedura de privatizare, pentru a deveni profitabila.

Premierul a aratat totodata ca fosta guvernare a lasat CNADNR fara finantare, facand astfel o „gaura” de 1,3 miliarde lei in buget.