Acasă Politic Victor Ponta: LICITATIA de la OLTCHIM Ramnicu Valcea a fost ANULATA!

Victor Ponta: LICITATIA de la OLTCHIM Ramnicu Valcea a fost ANULATA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Premierul Victor Ponta a declarat la Guvern ca licitatia de la Oltchim a fost anulata. Circul declansat acum zece zile trebuia sa inceteze.

Declaratiile Premierului Victor Ponta:

-S-a luat act de anularea licitatiei si de faptul ca procedura de privatizare si cea de instrainare a participatiei Guvernlui la Oltchim a esuat. Din aceasta seara, circul declansat acum mai bine de 10 zile trebuie sa inceteze. Oamenii nu au nevoie doar de circ ci , mai ales, de paine.

-Trebuie sa punem in aplicare planul Guvernului de salvare a combinatului.

-Memorandumul din februarie 2012 al FMI cu Guvernul Boc prevede ca privatizarea Oltchim era o obligatie asumata de Romania.

-In mai 2009, Videanu a solicitat CE aprobarea pentru garantarea unui impurmut de 340 milioane euro. Intre mai 2009 si 6 martie 2012, nu s-a intreprins nimic pentru Oltchim, motiv pentru care in 6 martie s-a publicat in Buletinul Oficial al UE ca Romania si-a retras notificarea. Givernul care nu a facut nimic pentru Oltchim si-a retras notificarea.

-In aceste conditii s-a organizat licitatia, in conditii pe care le consideram ca fiind de natura sa faciliteze aparitia la licitiatie a unei persoane care nu are capacitatea financiara si dorinta de a participa efect la privatizare, ci doar interese politice si de imagine care s-au desfasurat in detrimentul angajatilor Oltchim.

-Am cerut ministrului Georgescu ca abordarea fata de Oltchim sa fie complet schimbata. Ce a promis castigatorul licitatiei? A promis ca semneaza contractul in 10 zile, iar azi a expirat termenul, precum si 45 milioane de euro, nu 1,8 milioane.

-Tot ce a facut domnul Diaconescu va constituit obiectul sesizarii pe care OPSPI o va inainta organelor abilitate pentru modul in care a prezentat documente false si a incercat sa insele institutii publice. Nu exista niciun fel de cont al fimei Gliding Ltd. la HSBC pentru ca Gliding Ltd. nu exista.

Ministrul Economiei va solicita CA al Oltchim numirea unui nou director general care sa nu fie sub influenta noii conduceri si care sa pune stapanire asupra documentelor societatii, care se afla acum intr-o deriva evidenta. Miercuri, ministrul Muncii ne va informa asupra anchetelor sociale de la Oltchim. Toti cei eligibili vor primi ajutorul social de 1400 lei. Chitoiu si Georgescu vor discuta cu toti creditorii principali: AVAS, Electrica, BCR, CEC Bank si Banca Transilvania. Cu acestia, vom prezenta joi planul de relansare a Oltchim.

-Din acest moment, toti reprezentanttii Guvernului, ministrul Economiei, domnul Vulpescu au de la mine dispozitie clara de a nu se mai lasa atrasi in niciun fel de circ mediatic, ca sa se ocupe de organizarea in cursul anului viitor a unei noi proceduri de privatizare.

-Regret circul din aceste zile.

-Din acest moment, responsabilitatea revine Guvernului.

-Discutiile cu creditorii au inceput deja din momentul in care ne-am convins ca nu vom vedea cele 45 de milioane.

-(va fi demis Vulpescu?) Cred ca domnul Vulpescu nu mai vrea nici dansul si nici noi nu vrem sa se mai ocupe de privatizarea Oltchim. (il demiteti?) Cred ca a inteles dansul.

-Strategia de repornire, care va fi gata la sfarsitul saptamanii, va prezenta termene clare de repornire a combinatului.

-OPSPI va trimite toate datele privind modul in care a fost intocmita oferta de cumparare si documentele false care au fost prezentate vor fi trimise la Parchet care va actiona in consecinta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos