Acasă Politic Victor Ponta: Acordul de coabitare cu Traian Basescu este suspendat pentru ca...

Victor Ponta: Acordul de coabitare cu Traian Basescu este suspendat pentru ca a comis un abuz!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Victor Ponta a declarat ca acordul de coabitare cu presedintele Traian Basescu este suspendat, in urma refuzului de a semna Memorandumul cu FMI. Intrebat ce se intampla cu pactul de coabitare, Ponta a raspuns:

„E evident ca presedintele nu mai respecta acest lucru, deoarece politica fiscala si bugetara apartine Guvernului si Parlamentului, in niciun caz nu presedintelui. Nu e o chestie de politica externa. E evident un abuz”. „Acordul de coabitare e ca si acordul cu FMI: e suspendat de presedinte pana cand domnia sa e de acord sa semneze”, a spus Ponta.

El a precizat ca a aflat de la televizor de intentia presedintelui Traian Basescu de a nu semna Memorandumul cu FMI, la fel ca ministrul de Finante si ca ministrul Bugetului.

„Nu am crezut ca presedintele va fi atat de iresponsabil. Am crezut ca ma va injura pe la televizor, ma va face in toate felurile, dar va semna documentul. E un nivel superior al iresponsabilitatii la care presedintele a ajuns si e vorba de o lipsa de discernamant”, a smai pus Ponta.

Solicitat sa comenteze faptul ca liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a vorbit despre posibilitatea punerii sub acuzare a presedintelui, Ponta a sustinut ca Sarbu a emis o „opinie personala”. Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos