Acasă Stirile zilei Justitia Vicepresedintele CJ Vaslui a fost trimis in judecata de procurorii DNA!

Vicepresedintele CJ Vaslui a fost trimis in judecata de procurorii DNA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Vicepresedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al DNA, in acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei Liviu Butnaru, director al Agentiei Judetene Vaslui a Autoritatii Rutiere Romane, Vasile Vieru, director executiv adjunct in cadrul Directiei Tehnice a CJ Vaslui, si Danut Ropota, referent in cadrul Agentiei Judetene Vaslui a Autoritatii Rutiere Romane.

In rechizitoriu procurorii au retinut ca, in 2008, inculpatii Butnaru, Mihalachi, Vieriu si Ropota, in calitate de membri ai Comisiei Paritare Vaslui pentru atribuirea traseelor de transport public judetean de persoane, prin incalcarea atributiilor de serviciu si a legislatiei in vigoare, au determinat inlaturarea unor societati comerciale – operatori de transport public rutier – de la atribuirea unor trasee de transport, firme care fie au castigat licitatiile in mod legal, fie au fost impiedicate sa participe la alte licitatii.

„In aceasta modalitate, au fost lezate interesele legale ale operatorilor de transport public care au incercat in mod onest sa dobandeasca dreptul de a desfasura serviciul de transport public pe raza judetului Vaslui. Pe de alta parte, a fost creat un avantaj patrimonial injust pentru operatorii favorizati in suma de peste 2,6 milioane lei, reprezentand sumele obtinute din operarea traseelor atribuite nelegal”, sustin procurorii.

Societatile comerciale ale caror interese patrimoniale au fost afectate s-au constituit parti civile in procesul penal cu suma totala de 140.000 euro.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Vaslui.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos