Acasă Stirile zilei Social Viata la bloc va fi un chin iarna asta! Cat am putea...

Viata la bloc va fi un chin iarna asta! Cat am putea ajunge sa platim pentru incalzire!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Problema caldurii in apartamente este greu de rezolvat de administratiile locale in lipsa sprijinului venit de la guvern. Da… acel guvern care nu exista inca… Oamenii din multe localitati se intreaba cat de mari vor fi in urmatoarele luni facturile pentru incalzire, fie ca vorbim de sistemul centralizat, fie ca vorbim de gaz.

In Bucuresti, de pilda, s-ar putea tripla, pentru ca deocamdata primaria nu are suficienti bani sa subventioneze scumpirile de pe piata.

Asa ca asteapta sprijin de la Guvern. O decizie privind pretul final va fi comunicata saptamana viitoare, a anuntat primarul general, chemat sa dea explicatii in fata parlamentarilor. Discutia s-a transformat repede in scandal.
Nicusor Dan a fost invitat sa discute despre caldura in Bucuresti, dar discutia a degenerat. Primarul Capitalei s-a ridicat de la masa si a plecat.

-Sunteti presedintele acestei comisii, dar asta nu va lasa, in opinia mea, sa intrerupeti un om in mijlocul frazei.
-Eh, haideti, nu fiti asa sensibil, domnule primar general.
-Pentru ca m-ati invitat aici, pot sa va raspund la orice intrebare.
-Vreti sa va spun una politica? Domn’le, cum dormiti linistit noaptea cand ati promis oamenilor ca a doua zi au apa calda si nu au apa calda? Vedeti, va iau cu din astea, daca vreti politica.
Asa au sunat replicile din sala, la discutia la care a luat parte Nicusor Dan.

Cat despre facturile pe care le vor plati bucurestenii in aceasta iarna, primarul a spus ca a cerut 968 de milioane de lei sprijin de la Guvern, pentru a putea acoperi scumpirile de pe piata.