Acasă Life Dezvoltare Personala Viata este conditionata de timp: Care sunt factorii reali care aduc atrag...

Viata este conditionata de timp: Care sunt factorii reali care aduc atrag moartea?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Viata in materie este conditionata de timp si orice din aceasta lume isi aude ceasul ticaind la „cap”!

Tot ceea ce se afla, la un moment dat, in dinamica are o durata determinata. Astfel un bec rezista 750 de ore, o toba de esapament, 2,5 ani, despre Soare se crede ca “traieste” aproximativ 5 miliarde de ani, un peste auriu traieste 14 ani, un caine de talie inalta, vreo 10 ani, iar media de varsta a omului este cuprinsa intre 65-75 ani. Obsesia pentru sfarsit, reinceput, moartea ca eternitate sau viata vejnica este mostenirea transmisa de umanitate din generatie in generatie.

 

Atat omul cat si obiectele au o misiune de utilitate, dar si o uzura morala. Nimic din ceea ce nu produce utilitate nu rezista. Aceasta este pilda pe care Hristos ne-o da uscand un moschin care nu mai rodea, de multa vreme nimic.

Revenind la preocuparea zilelor pe care le avem de trait si intampinarea momentului trecerii, trebuie spus, ca nu intotdeauna timpul vietii in dimensiunea materiala s-a masurat la fel. In Vechiul Testament gasim varste considerabile: Matusalem a trait 969 de ani, Noe, vreo 950.

Acum cativa ani o rusoaiaca si un rus au stabilit recordul de longevitate: 195 si respectiv 165 de ani. Ei bine, potrivit legendelor sumeriene, regele Karke ar fi trait 28.800 de ani. Geneticienii au studiat ani de zile raporturile optime si conditiile de viata care ne-ar asigura o stare de sanatate perfecta si au ajuns la concluzia ca intr-o stare naturala, feriti de boli si accidente, oamenii ar putea muri de batranete la varsta de 115 ani. La aceasta etate, organele noastre ar iesi din uz, asemeni unui computer dupa ce i s-a stricat placa de baza. S-a ajuns la concluzia ca starea de fericire prelungeste viata sanatoasa, in timp ce starile de stres, nemultumire sau depresie accelereaza imbolnavirea si moartea! Motivele principale care conduc la pierderea prematura a starii de sanatate si, ulterior a vietii in dimensiunea materiala sunt: moartea partenerului de viata, divortul si negasirea sensului existential. Exista cateva statistici sumbre. Femeile divortate sunt de doua ori mai predispuse la cancerul de col uterin, decat cele casatorite, iar barbatii separati in cuplu risca boli coronariene grave. Explicatia este foarte simpla. Omul este constituit din doua jumatati energetice: barbat-femeie; yang-yin; (+)-(-)! Ar fi exact ca la un avion cu doua motoare, care functioneaza numai cu unul. Consuma mult mai multe energie si se uzeaza mult mai repede. Omul social traieste mai mult decat pustnicul si de aici deducem importanta colectivitatii si a comuniunii acesteia.

Incredibil! 50 de lucruri uimitoare despre corpul uman! Creierul functioneaza dupa moartea noastra

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos