Acasă Stirile zilei Vestigiile unei structuri arheologice in care s-a nascut Buddha au fost descoperite...

Vestigiile unei structuri arheologice in care s-a nascut Buddha au fost descoperite in Nepal!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Vestigiile unei structuri arheologice in care s-a nascut Buddha au fost descoperite in Nepal de arheologii britanici, permitand pentru prima oara datarea stiintifica a vietii acestuia.

Sapaturile realizate la templul Maya Devi din Lumbini au permis descoperirea vestigiilor unei structuri din lemn, pana atunci necunoscuta, care fost datata stiintific in secolul al VI-lea i.e.n., a anuntat arheologul Robin Coningham de la Universitatea Durham din Marea Britanie.

„Este o descoperire majora”, a adaugat coordonatoul sapaturilor, realizate in colaborare cu nepalezul Kosh Prasad Acharya, intr-o conferinta telefonica organizata de National Geographic Society la Washington.

„Avem dovada celui mai vechi sanctuar budist din lume, iar dovada arata faptul ca acel sanctuar era construit in jurul unui copac”, a adaugat arheologul.

Potrivit traditiei budiste, Siddharta Gautama, devenit apoi Buddha, s-a nascut la Lumbini , in timp ce mama lui insarcinata se afla pe drum pentru a merge la parintii ei. Ea ar fi strans ramurile unui copac in timpul nasterii.

Arheologii au descoperit astfel, efectuand sapaturi sub un templu din caramida, ca acea structura era un sanctuar al alteia.

Mai multe gropi pentru stalpi au fost descoperite, iar acestea delimiteaza un spatiu „care a fost mereu deschis in fata elementelor naturii si nu a fost niciodata inchis sub un acoperis”, a precizat Robin Coningham.

In plus, descoperirea si analiza „radacinilor de arbori pietrificati arata ca acest spatiu era descoperit, pentru ca un arbore se afla la origine in acel loc”, a adaugat arheologul.

Cea mai veche structura asociata budismului descoperita pana acum la Lumbini data din secolul al III-lea i.e.n., au precizat oamenii de stiinta.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos