Acasă Stirile zilei Social VESTI URATE de la meteorologi! Primavara mult asteptata este doar in vis!...

VESTI URATE de la meteorologi! Primavara mult asteptata este doar in vis! Uite cum va fi vremea de Martisor, Paste si 1 Mai!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Avem vesti proaste despre primavara mult asteptata, pentru ca de Martisor, Paste si 1 Mai vom avea parte de zile racoroase si multe ploi.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a prezentat, vineri, prognoza pentru urmatoarele trei luni.

Martie

Vremea va fi mai friguroasa decat in mod normal, adica sub media multianuala de 3,5 grade Celsius, in aproape toata tara, in afara de regiunile sud-estice si sudice, unde temperaturile vor fi normale pentru prima luna de primavara.

Totodata, ploile vor fi mai abundente decat specificul perioadei in cea mai mare parte a tarii, in conditiile in care normalul perioadei este, in medie, de 38 de litri pe metru patrat.

Aprilie

A doua luna de primavara vine tot cu valori termice mai scazute decat normalul perioadei, de 9 grade in medie, in aproape toata tara, exceptand zonele de sud-est, unde temperaturile se vor incadra in parametrii obisnuiti.

Va ploua in cantitati normale, de 51 de litri pe metru patrat in medie, in aproape toate regiunile tarii. Totusi, precipitatii excedentare se vor inregistra in centrul si nordul tarii.

Mai

In asteptarea verii, vremea se mentine tot friguroasa. Va fi mai racoare decat in mod normal in aproape tot teritoriul, in conditiile in care media multianuala este de 15 grade. Vreme obisnuita pentru ultima luna de primavara va fi in sud-est si local in sudul si vestul tarii.

Precipitatiile vor fi mai abundente decat in mod normal, de 66 de litri pe metru patrat in medie, in mai toata tara, in afara de zonele sudice si sud-estce, unde nu va ploua mai mult decat de obicei.

VESTI URATE de la meteorologi! Primavara mult asteptata este doar in vis! Uite cum va fi vremea de Martisor, Paste si 1 Mai!2

Sursa: ziare.com

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos