Veste foarte buna pentru romanii care vor sa munceasca in Germania: Rata somajului din Germania a atins un minim record in luna decembrie.

Numarul persoanelor fara serviciu in Germania a scazut in decembrie pentru a treia luna consecutiv, in timp ce rata somajului a atins un minim record, in conditiile in care companiile si investitorii au devenit mai increzatori ca prima economie europeana va continua sa creasca, transmite Bloomberg.

Oficiul federal pentru munca a anuntat miercuri ca numarul persoanelor in cautarea unui loc de munca a scazut luna trecuta cu 27.000, pana la cifra ajustata de 2,841 milioane de persoane. Analistii intervievati de Bloomberg se asteptau la o scadere cu 5.000 de persoane. De asemenea, rata somajului, care masoara proportia persoanelor care nu au un loc de munca in raport cu populatia apta de munca a atins 6,5%, cea mai scazuta valoare din ultimii peste 20 de ani.

„Piata fortei de munca din Germania continua sa fie un motor solid al cresterii economiei. Soliditatea pietei fortei de munca sprijina increderea gospodariilor, cresterea salariilor si consumul privat”, a apreciat economistul Johannes Gareis, de la Natixis SA in Frankfurt.

Numarul somerilor a scazut cu 17.000 in Germania de Vest si cu 10.000 in Germania de Est.

Eurostat a anuntat miercuri ca rata somajului in zona euro a ramas nemodificata la 11,5% in luna noiembrie, in timp ce in Uniunea Europeana a scazut usor pana la 10% de la 10,1% in luna octombrie.

Economia germana a revenit pe crestere in trimestrul al treilea iar increderea companiilor germane in economie a crescut in noiembrie dupa sase luni de scadere pe masura ce Banca Central Europeana a anuntat ca este gata sa adopte noi masuri neconventionale de sprijinire a economiei. Cu toate acestea, Banca centrala a Germaniei (Bundesbank) sustine ca activitatea economica va ramane la un nivel redus pana la sfarsitul acestui an.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.