Smartphone-ul, care a devenit parte integranta a vietii noastre, va deveni mai accesibil pentru un cerc mai mare de clienti. Vestea buna pentru utilizatori este insotita de una proasta pentru producatori, care se vor confrunta, in anii urmatori, cu o scadere brusca a ritmului de crestere pe piata de profil, scrie The Daily Mail, care citeaza un studiu al companiei de cercetare a pietei IDC.

Potrivit autorilor studiului, piata telefoanelor inteligente isi va incetini cresterea deja in acest an si aceasta tendinta va continua pana in 2018.

In conformitate cu previziunile analistilor, in acest an piata va creste cu 19,3%, iar in 2018 va inregistra o majorare de numai 6,2%. Pentru comparatie, anul trecut, piata de profil a inregistrat  o crestere de aproape 40%.

Se asteapta ca pietele cu cele mai mari contractii vor fi cele din tarile dezvoltate, iar in Japonia este foarte posibil sa asistam la un declin al vanzarilor deja din acest an.

In aceste conditii, producatorii vor fi obligati sa acorde mai multa atentie pietelor emergente, de exemplu China. Acest lucru va duce la scaderea pretului mediu al telefoanelor inteligente. Daca anul trecut pretul mediu al unui smartphone a fost de 335 de dolari, peste patru ani acesta va cobori la numai  260 de dolari.

Reprezentantul IDC, Ryan Reith, spune ca 2014 va fi unul de cotitura pentru piata de smartphone-uri. El a mentionat ca producatorii care doresc sa isi imbunatateasca pozitia pe piata vor trebui sa revizuiasca in mod semnificativ linia de produse.

Studiu citat constata ca raportul actual intre difertitele sisteme de operare nu va suferi schimbari semnificative. Android se va mentine lider absolut, ocupand aproximativ 76% din piata (fata de 78,9% in prezent). iOS va pastra locul al doilea (14,4%), iar Windows va fi rulat de doar  7% din device-uri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.