Acasă Sanatate Veste buna de la Alexandru Rafila: Un medicament eficient vom avea peste...

Veste buna de la Alexandru Rafila: Un medicament eficient vom avea peste cateva luni!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie si seful Laboratorului Institutului National de Boli Infectioase „Matei Bals“, a anuntat joi ca un medicament „eficient” de tratare a coronavirusului va fi gata „peste cateva luni”.

„Un medicament eficient vom avea peste cateva luni. Un vaccin eficient vom avea probabil peste un an, un an si jumatate”, a declarat Rafila la Digi24.

Pana astazi, 19 martie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate si externate ( 16 la Timisoara, 8 la Bucuresti si unul la Iasi).

De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 17 noi cazuri de imbolnavire, astfel: 4 la Suceava, 3 la Bucuresti, 2 la Cluj, 2 la Bistrita Nasaud, 2 la Covasna si cate unul la Iasi, Dolj, Ilfov si Constanta.

Pacientii nou confirmati au varsta cuprinsa intre 19 ani si 67 de ani.

Starea generala de sanatate a pacientilor este buna. La ATI, in acest moment sunt internati 6 pacienti, din care unul in stare grava la Craiova (pacient cu boli pre-existente).

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 3.822 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 33.709 persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 4.973 de teste. Dintre acestea, 4.696 au fost cu rezultat negativ, adica persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

In ultimele 24 de ore, au fost inregistrate 1.482 de apeluri la numarul unic de urgenta 112 si 5.427 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisa special pentru informarea cetatenilor.

Le reamintim cetatenilor sa ia in considerare doar informatiile verificate prin sursele oficiale si sa apeleze pentru recomandari si alte informatii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numarul TELVERDE nu este un numar de urgenta, este o linie telefonica alocata strict pentru informarea cetatenilor. De asemenea, romanii aflati in strainatate pot solicita informatii despre prevenirea si combaterea virusului la linia special dedicata lor +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum si alte date de interes, vor fi aduse la cunostinta publicului in cel mai scurt timp.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos