Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, a declarat ca populatia va plati cu 5-6% mai putin la factura de curent electric de la 1 ianuarie

„De la 1 ianuarie tarifele de energie vor scadea proportional cu scaderea tarifelor de distributie din cadrul pretului final. Tariful de distributie va scadea cu un procent intre 8 si 10%, de asemenea va scadea bonusul de cogenerare cu 4%. Aceste elemente vor aduce o scadere finala a pretului de 5-6% incepând cu 1 ianuarie”, a spus Havrilet, la cea de-a 25-a editie a Conferintelor Focus Energetic.

La gaze naturale, reducerea pretului de productie va fi de 10% de la 1 iulie 2016 dar se va resimti pentru consumatorii industriali, respectiv de 5-6%, iar la nivelul consumatorului casnic calendarul de liberalizare a pretului va aduce o noua majorare, de 6 lei pe MWh.

De asemenea, vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Emil Calota, a afirmat ca se asteapta o reducere a preturilor individuale pentru cei 38 de producatori de energie termica si ca scaderea va fi in medie cu 4%, la care se vor aplica tarifele de transport si distributie precum si elementele de subventionare pe care fiecare consiliu municipal le stabileste prin hotarâre fiind determinat astfel pretul final de facturare. Calota a precizat ca in cazul Bucurestiului reducerea va fi de 3,5%, iar la Craiova de 3,12%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.