Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a Legii care prevede majorarea alocatiilor pentru copii.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 1 iunie a.c., Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative”, se precizeaza intr-un comunicat al Administratiei prezidentiale.

Deputatii au aprobat, miercuri (27 mai 2015), in cadrul sedintei de plen, cu 98 voturi „pentru” si 77 „impotriva”, un amendament al PNL privind majorarea alocatiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei.

Amendamentul privind majorarea alocatiilor pentru copii a fost propus de deputatul PNL Cristina Pocora la proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative.

De asemenea, de astazi taxa pe valoarea adaugata a scazut la 9%, de la 24%, la toate alimentele, reducerea aplicandu-se fara diferentieri, chiar si la bauturile nealcoolice si la serviciile de alimentatie publica.

Reducerea TVA la 9% la toate produsele alimentare, la bauturile nealcoolice si la serviciile de alimentatie publica ar trebui sa aduca alimente mai ieftine cu cel putin 12,5% sau pachete turistice mai rezonabile la pret, dar si castiguri mai mari pentru retaileri pe fondul cresterii apetitului de consum.

Reducerea TVA se va aplica, conform prevederilor ce intra in vigoare, pentru animale si pasari vii, din specii domestice, carne si organe comestibile, pesti si crustacee, moluste si alte nevertebrate acvatice, lapte si produse lactate, oua de pasari, miere naturala, alte produse comestibile de origine animala, plante vii utilizate ca alimente destinate consumului uman sau animal, legume, plante, radacini si tuberculi, alimentare, fructe comestibile, coji de citrice sau de pepeni, cafea, ceai, mirodenii, cereale, produse ale industriei moraritului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.