Acasă Multimedia Fotogalerie VERDICT INCREDIBIL! Un copil va ORBI dupa ce a luat o singura...

VERDICT INCREDIBIL! Un copil va ORBI dupa ce a luat o singura doza de Nurofen! IMAGINI care va pot afecta emotional! FOTO + VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Calvin Lock, un pusti de 13 ani, aproape a murit dupa ce mama lui i-a administrat o simpla doza de Nurofen.

Pe langa faptul ca pustiul a fost la un pas de moarte, medicii le-au spus parintilor ca baiatul lor va orbi in decurs de doi ani, din cauza medicamentului. Copilul era suspectat de o infectie virala si a primit o singura doza de Nurofen, sirop cu aroma de capsuni. Medicamentul i-a cauzat o reactie adversa cumplita. Pe corp i-au aparut vezicule pline cu lichid, iar parul si unghiile i-au cazut. Calvin a pierdut 65% din piele si a fost pus pe ventilatie mecanica timp de trei zile. Medicii au stabilit initial ca baiatul are varsat de vant, inainte sa ajunga la concluzia ca elevul sufera de sindromul Stevens Johnson, care cauzeaza moartea celulelor pielii si cojirea acesteia.

Starea lui Calvin s-a inrautatit, acesta dezvoltand necroza toxica epidermica. A stat internat in spital timp de trei saptamani, unde a beneficiat de tratament, inainte sa se intoarca acasa. Mama lui, Robyn Moult, de 40 de ani, si tatal adoptiv Daryn Chambers, de 49 de ani, au ramas uimiti ca baiatul a supravietuit acestei incercari, care afecteaza trei milioane de persoane anual. Din pacate, parintii baiatului au aflat ca afectiunea acestuia a declansat o boala la nivelul ochilor, care il va lasa orb in urmatorii doi ani. Calvin deja are probleme la scoala, intrucat nu vede scrisul de pe tabla, nu mai poate juca jocuri video si are nevoie de picaturi speciale pentru ochi, din ora in ora. Baiatul a fost diagnosticat si cu oboseala cronica, pielea se cojeste in permanenta, are o afectiune in gat si depresie.

„Calvyn simte mereu durere in ochi, este cumplit pentru el. Vreau sa il fac sa fie responsabil, dar nu vreau sa-l cicalesc. Daca uita sa-si puna picaturi in ochi se tavaleste pe jos de durere. Afectiunea l-a lasat inclusiv cu pierdere de memorie, asa ca uita mereu sa faca diferite lucruri. Se straduieste sa iasa in oras cu prietenii, insa are mult de recuperat. Lupta in permanenta, intrucat nu accepta ca viata lui s-a schimbat. Si personalitatea lui este diferita. Este inteligent, insa a devenit depresiv din cauza afectiunii sale. Nu mai vede nici un rost in continuarea studiilor, pentru ca este de parere ca nu are nici un viitor daca va orbi”, a spus mama copilului.

Cuplul a declarat ca va actiona in instanta spitalul, intrucat baiatul s-ar fi recuperat daca cele doua diagnostice nu ar fi fost gresite. Leziunile la nivel pielii au cauzat erodarea corneei si pleoapelor, iar genele au inceput sa creasca in interior. Baiatul a fost operat pentru a incetini procesul de orbire si a fost supus electrolizei pentru a elimina genele, precum si o alta interventie chirurgicala in urma careia pleoapele nu i se mai intorc in interiorul ochiului. Reprezentantii spitalului au refuzat orice comentariu.

9.

VERDICT INCREDIBIL! Un copil va ORBI dupa ce a luat o singura doza de Nurofen! IMAGINI care va pot afecta emotional! FOTO + VIDEO9