Acasă Stirile zilei Social Vom putea plati ROVINIETA printr-un simplu SMS!

Vom putea plati ROVINIETA printr-un simplu SMS!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Rovinieta va putea fi achitata printr-un simplu SMS din data de 5 decembrie, anunta Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR).

Aceasta noua facilitate de plata a rovinietei, dezvoltata si pusa la dispozitia utilizatorilor de CNADNR SA, impreuna cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale si operatorul de telefonie mobila Orange, va fi functionala incepand cu data de 05.12.2012, numai in reteaua Orange, numarul de telefon alocat fiind 7500 (tarif 5 eurocenti/SMS trimis).

La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul (client cu abonament Orange sau client Orange PrePay):

– va transmite, prin SMS, la numarul 7500: numarul de inmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzatoare tipului vehiculului (ex. B54AJV A);

– va primi un SMS, prin care va fi informat ca rovinieta va fi emisa pentru datele furnizate si cu privire la costul rovinietei si la costul total al tranzactiei (ex. Vrei rovinieta cat. A (autoturism) – 7 zile pt. B54AJV, tarif 3 euro. Cost total SMS 3,4 Euro. Trimite DA pentru confirmare ….)

– va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelasi numar, a unui nou SMS cu textul „DA”;

– va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment in care va fi tarifat cu suma corespunzatoare rovinietei alese, mesaj ce va contine urmatoarele informatii, ce vor fi inregistrate in baza de date a SIEGMCR: seria rovinietei; nr. de inmatriculare al vehiculului; categoria rovinietei; anul, luna, ziua si ora expirarii valabilitatii acesteia (data si ora de inceput a valabilitatii rovinietei vor fi data si ora confirmarii de catre operatorul de telefonie mobile a tariferii rovinietei).

Sursa: rtv.net