Credinciosi, preoti, jurnalisti, atei sau simpli curiosi, cu totii suntem captivati de aparitia Fecioarei Maria la Fatima din mai 1917. Aceasta reprezinta o minune pentru credinciosi si un mister neelucidat pentru cei mai putin inclinati catre biserica.

Se spune ca “Doamna frumoasa din cer”, cum a fost descrisa, a facut atunci trei profetii. Pe una dintre ele, Vaticanul refuza si azi, dupa aproape 100 de ani, sa o faca publica, scrie Libertatea.
In primavara anului 1917, pe 13 mai, trei copii isi pasteau turmele de oi pe campul Cova da Iria, langa satul Fatima, din Portugalia. Lucia Dos Santos avea 10 ani, iar verii ei, Francisco si Jacinta Marti, aveau 9, respectiv 7 ani. Toti trei proveneau dintr-o familie saraca. Era duminica, in preajma Inaltarii Domnului, iar micutii au vazut o lumina intensa care cobora din cer.

Ei aveau sa povesteasca dupa aceea ca s-a ivit, in fata unui arbore, o frumoasa doamna invesmantata intr-o mantie de un alb stralucitor, care tinea in mana mataniile pentru rugaciune si care le-a spus copiilor sa vina in fiecare luna acolo pe data de 13. Vestea intamplarii s-a raspandit repede in zona, iar dupa o luna, micutii au revenit pe campul de langa Fatima cu inca 100 de curiosi. Minunea s-a repetat, femeia a aparut, dar numai cei trei copii au vazut-o.

Aceasta i-a spus Luciei ca in curand ii va lua la cer pe Jacinta si pe Francisco. Prorocirea s-a adeverit in 1919, cand cei doi au fost rapusi de gripa. Aparitiile s-au repetat pana in luna octombrie, cand, pe campiile de langa Fatima s-au adunat aproximativ 70.000 de oameni. Toti voiau sa vada ce minune va infaptui Fecioara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.