Acasă Stirile zilei VATICANUL isi expune punctul de vedere impotriva PREOTILOR PEDOFILI!

VATICANUL isi expune punctul de vedere impotriva PREOTILOR PEDOFILI!

Vaticanul condamna drastic abuzurile comise de preotii pedofili, in cadrul unei conferinte de presa organizata la bordul avionului papal la intoarcerea dintr-o calatorie in Tara Sfanta.

Razpunzand timp de 40 de minute la intrebarile jurnalistilor, Papa Francisc a anuntat ca „saptamana viitoare, la 6 si 7 iunie”, va oficia „o slujba la Sfanta Marta (resedinta sa), cu sase sau opt victime, urmata de o intalnire cu ele”.

Intrebat despre atitudinea Vaticanului fata de prelatii acuzati de astfel de abuzuri, el a subliniat ca „trei episcopi fac obiectul unor anchete, iar unul dintre ei a fost condamnat deja”.

De altfel, a adaugat Papa Francisc, „preotii care fac asa ceva il tradeaza pe Dumnezeu”.

Luna trecuta, Papa a cerut iertare pentru abuzurile asupra minorilor, calificandu-le un „rau” absolut. El a promis intesificarea actiunilor impotriva acestui fenomen, ca raspuns la acuzatii de minciuna si relaxare a Vaticanului pe aceasta tema.

In cadrul unei audieri la un comitet ONU, la Geneva, un oficial de la Vatican a dezvaluit ca justitia canonica a tratat 3.420 de cazuri de abuzuri in ultimii zece ani.

Din aceste cazuri, 848 de preoti au fost caterisiti, in timp ce 2.572 au fost rugati sa duca „o viata de rugaciune si penitenta”.

La inceputul lui mai, o comisie de experti infiintata de Papa Francisc a anuntat ca vrea sa puna in aplicare in curand „proceduri eficiente” de pedepsire a preotilor pedofili.

Sursa: antena3.ro