Acasă Stirile zilei VATICANUL da liber la EXORCISM! Asociatia Exorcistilor a fost recunoscuta OFICIAL de...

VATICANUL da liber la EXORCISM! Asociatia Exorcistilor a fost recunoscuta OFICIAL de Sfantul Scaun!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Asociatia Internationala a Exorcistilor (AIE) a fost recunoscuta oficial de catre Congregatia pentru Cler, asociatia fiind fondata de celebrul exorcist, Gabriele Amorth.

Printr-un decret din 13 iunie, aceasta congregatie a Curiei Romane a aprobat statutul AIE, acordandu-i acesteia personalitate juridica de asociatie privata internationala de credinciosi, in baza articolului 322.1 din Codex iuris canonici (Codul de drept canonic).

Ideea reunirii exorcistilor intr-o asociatie i-a venit parintelui Amorth in anii 80, in scopul de a-si impartasi experientele si reflectiile pentru a putea ajuta intr-un mod mai eficient persoanele care recurgeau la ei. Potrivit ziarului Vaticanului, in acea perioada s-au extins „practicile oculte”, fapt pentru care un numar tot mai mare de credinciosi cereau ajutorul exorcistilor, considerandu-se in pericol.

La 4 septembrie 1991 a aparut Asociatia Italiana a Exorcistilor. Dupa doi ani, in 1993, parintele Amorth si colegii sai italieni au participat la o reuniune organizata de exorcistul francez René Chenessau si de teologul René Laurentin. Experienta a fost considerata pozitiva, fapt pentru care intalnirea s-a repetat in 1994, cand s-a decis sa aiba continuitate si o structura organizatorica.

Aprobarea AIE de catre Sfantul Scaun „este motiv de bucurie nu numai pentru asociati, ci si pentru intreaga Biserica”, a declarat, pentru L’Osservatore Romano, Francesco Bamonte, presedinte din 2012 al Asociatiei. Dumnezeu ii cheama pe unii preoti sa exercite „acest pretios minister al exorcismului si al eliberarii”, in scopul de a „insoti cu umilinta, credinta si milostivenie” aceste persoane care au nevoie de o „atentie spirituala si pastorala specifica”, a adaugat acesta.

In prezent, AIE are aproximativ 250 de exorcisti in 30 de tari. Ritualul exorcismului – in cursul caruia se rostesc rugaciuni pentru alungarea demonilor din trupul unui posedat – a fost reinnoit in pontificatul Papei Ioan Paul al II-lea, in 1998, cand Biserica Catolica a decis, dupa aproape 400 de ani, sa revizuiasca textul anterior – din 1614 – in urma schimbarilor aduse de Conciliul Vatican II (1962-1965) si a progreselor stiintei.

In mai 2013, canalul de televiziune TV2000, proprietate a episcopilor italieni, a transmis o presupusa exorcizare, o „rugaciune de eliberare” rostita de Papa Francisc pentru un tanar, in Piata Sf.Petru de la Vatican. In acele imagini s-a putut vedea cum Papa Francisc si-a pus mainile pe fruntea unui baiat aflat intr-un scaun cu rotile si a rostit cuvinte ininteligibile.

Versiunea oficiala a Sfantului Scaun a fost ca Suveranul Pontif nu a practicat exorcismul, ci pur si simplu s-a rugat pentru o persoana bolnava care i-a fost prezentata.

Sursa: agerpres.ro