Acasă Stirile zilei Vasile Dincu avertizeaza asupra pericolului extinderii razboiului din Ucraina. „Daca Moscova nu...

Vasile Dincu avertizeaza asupra pericolului extinderii razboiului din Ucraina. „Daca Moscova nu va fi oprita acum, stabilitatea statelor din vecinatatea estica este amenintata”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministrul apărării, Vasile Dîncu, a declarat luni, 7 martie, la baza militară de la Kogălniceanu, că mari oraşe din Ucraina au fost lovite de rachetele ruseşti în mod nediscriminatoriu, iar „aceste acţiuni inumane ne arată gravitatea situaţiei”.

„Blocuri de locuinţe, şcoli, spitale au devenit ruine. Joi noaptea, trupele ruse au atacat cea mai mare centrală nucleară din Europa, la Zaporojie, provocând un incendiu la o clădire administrativă care, din fericire, a fost stinsă. Toate aceste acţiuni inumane ne arată gravitatea situaţiei din Ucraina”, a spus Vasile Dîncu, potrivit news.ro.

El a precizat că „atacurile asupra principalelor centre urbane sunt crunte şi îndreptate inclusiv împotriva civililor” și că discuțiile diplomatice trebuie să redevină „principalul instrument pentru rezolvarea situaţiei”. „Au existat până acum două runde de negocieri între delegaţiile Ucrainei şi Federaţiei Ruse. Guvernul de la Kiev a transmis că, în urma discuţiilor, nu au fost înregistrate progrese semnificative, dar a fost totuşi realizată crearea de coloane umanitare, fiind anunţată şi a treia rundă de negocieri”, a afirmat Dîncu.

„Sperăm ca dialogul dintre cele două părţi să continue şi să ducă la încetarea focului şi la retragerea trupelor ruse”, a mai spus ministrul apărării, care a precizat că ofensiva rusească trebuie oprită de îndată, în caz contrar, situația putând degenera. „Dacă Moscova nu va fi oprită acum, stabilitatea statelor din vecinătatea estică este ameninţată. Uniunea Europeană trebuie să facă mai mult pentru creşterea rezilienţei acestor state”, a explicat Vasile Dîncu.