Acasă Stirile zilei Vara asta vei fi tras pe dreapta! Autoritatile fac o ancheta de...

Vara asta vei fi tras pe dreapta! Autoritatile fac o ancheta de amploare! Atentie la autostop!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Autoritatile vor face o ancheta de amploare in traficul rutier in aceasta vara timp de patru zile in care veti fi trasi pe dreapta in care veti fi intrebati de origine si destinatie. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a anuntat ca studiul de circulatie va fi organizat in zilele de 10, 17, 24 iunie si 19 august 2015.

„Acest studiu constituie baza de date statistice pentru determinarea curentilor de trafic in scopul orientarii investitiilor, alocarea bugetelor si ajustarea strategiilor de dezvoltare. Actiunea se va desfasura in puncte determinate prin metode statistice, pe intreaga retea de drumuri nationale din Romania”, potrivit CNADNR, citat de gandul.info.

In aceste puncte vor fi echipe de recenzori si agenti de circulatie care vor invita conducatorii de vehicule pe o banda de rezerva – acostament sau banda I-a – si le vor adresa un set de intrebari. Ei vor fi intrebati despre originea plecarii in cursa (ex.: Bucuresti, Zalau), destinatia cursei (ex.: Suceava, Budapesta), ruta (ex.: Bucuresti – Pitesti – Sibiu – Deva – Arad – Nadlac), scopul calatoriei (ex.: turistic, afaceri, naveta, alte scopuri), pentru vehicule de transport marfa: felul marfii, pentru vehicule de pasageri: numarul de pasageri.

CNADNR a precizat ca datele referitoare la numarul de inmatriculare al vehiculului, numele conducatorului auto sau alte date de inmatriculare – identificare nu vor fi inregistrate.

„Mentionam ca intrebarile vizeaza directiile de deplasare, scopul deplasarii, natura transportului, informatiile solicitate fiind complet anonime”, conform unui comunicat al CNADNR.

Recenzorii vor purta ecusoane si vor consemna raspunsurile pe formulare tiparite.

„Fiind vorba despre o actiune de interes public, CNADNR SA roaga conducatorii de vehicule sa colaboreze cu recenzorii astfel incat ancheta sa se desfasoare in conditii optime si intr-un timp cat mai redus”, se mai arata in comunicatul companiei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos