Acasă Cultura Cinemagia Vaduva lui Robin Williams a scris un eseu tulburator despre suferintele actorului!...

Vaduva lui Robin Williams a scris un eseu tulburator despre suferintele actorului! „Este o poveste personala, tragica si sfasietoare”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

La doi ani dupa ce actorul Robin Williams s-a sinucis, pe 11 august 2014, sotia sa, Susan Schneider Williams, inca incearca sa inteleaga boala de creier de care suferea actorul si de care nu stia, dementa cu corpi Lewy (LBD), si a scris un eseu tulburator despre lupta sotului ei in revista Neurology.

In lucrarea ei, intitulata „The Terorist Inside My Husband’s  Brain/ Teroristul din creierul sotului meu”, Susan Schneider descrie ultimele luni din viata actorului care, spune ea, au fost pline de paranoia, anxietate, stres si depresie.

„Aceasta este o poveste personala, tragica si sfasietoare, dar impartasind aceste informatii cu voi stiu ca veti face diferenta in viata altora”, a scris ea, adresandu-se cititorilor jurnalului, neorologilor, doctorilor si cercetatorilor. „Asa cum poate stiti, sotul meu Robin Williams a suferit de dementa cu corpi Lewy. El s-a sinucis in 2014 la finalul unui lupte intense, confuze”.

Susan Schneider a detaliat ultimele luni ale lui Robin Williams, cand a dezvoltat mai multe simptome ce nu pareau sa se potriveasca cu nicio boala. „Constipatie, dificultate in a urina, insomnie, lipsa simturilor si mult stres”, a descris ea care erau semnele in toamna lui 2013, scrie news.ro.

„Pana in iarna, problemele cu paranoia, halucinatii si luping, insomnie, nivel ridicat al cortizonului, ca sa amintesc numai cateva, s-au accentuat puternic. Psihoterapie si alte ajutoare medicale au devenit o constanta in a incerca sa controlam si sa rezolvam aceste conditii aparent disperate”.

in primavara, in timp ce filma „O noapte la Muzeu 3/ Night at the Museum 3”, Susan spune ca Robin Williams a avut un puternic atac de panica si ca „nu-si putea aminti nici macar o replica din scenele sale”, ceva ce nu s-a mai intamplat in cariera lui. „Aceasta pierdere de memorie si inabilitatea de a-si controla anxietatea au fost devastatoare”, a adaugat ea.

Williams a fost diagnosticat cu boala Parkinson, in luna mai. „in timp ce ne aflam in cabinetul medicului neurolog, intelegand ce inseamna asta, Robin a pus cateva intrebari. A intrebat daca are Alzheimer, daca are dementa, daca e schizofrenic. Raspunsurile au fost: nu, nu si nu. Nu au fost indicii care sa duca la aceste boli”, a povestit sotia lui Robin Williams.

Cuplul a continuat sa lupte cu varietatea de simptome, trecand prin teste neurologice, terapie fizica, meditatie si chiar auto-hipniza pentru a controla boala.

in timpul ultimei luni de viata a sotului ei, Susan Schneider marturiseste ca „masca de bolnav de Parkinson era prezenta si ca vocea ii era slabita. Mana lui stanga avea un tremur continuu si un mers tarsait. Ura faptul ca nu-si gasea cuvintele. Avea insomnii teribile (…) incepuse sa aiba probleme vizuale, pierderea orientarii. Confuzia crestea”.

Susan Schneider a povestit ca in ultima zi alaturi de actor parea sa se simta mai bine. „Am facut tot ce ne placea mai mult sambata si catre seara, a fost perfect. Duminica, am crezut ca se simte mai bine. Cand ne-am retras sa dormim, in felul obisnuit, sotul meu mi-a spus <noapte buna, dragostea mea> si a asteptat replica cunoscuta: <noapte buna, dragostea mea>. Cuvintele lui inca imi rasuna in inima”, a continuat ea. „Luni, 11 august, Robin nu mai era”.

Robin McLaurim Williams s-a nascut la 21 iulie 1951, in Chicago, Illinois. A fost actor de televiziune, film si teatru si a castigat un Premiu Oscar pentru performanta din filmul „Good Will Hunting” (1997), precum si sase Globuri de Aur, doua premii Screen Actors Guild si trei premii Grammy.

Cariera sa in cinematografie a inceput in 1980, in urma succesului sau in serialul de televiziune „Mork & Mindy”, si a continuat cu filme pentru marele ecran si in spectacole de comedie, potrivit cinemagia.ro. Serialul de televiziune „Mork & Mindy” a fost un succes si l-a clasificat pe Williams drept unul dintre cei mai populari actori de comedie, alaturi de Richard Pryo si Billy Crystal in anii ’70 si ’80.

Primul film in care a aparut a fost comedia „Can I Do It ‘Till I Need Glasses?” din 1977. Rolul din „Buna dimineata, Vietnam/ Good Morning, Vietnam” (1987) i-a adus lui Robin Williams o nominalizare la Premiul Oscar pentru cel mai bun actor. A mai fost nominalizat la Premiile Oscar pentru rolul profesorului de engleza din „Cercul poetilor disparuti/ Dead Poets Society” (1989), si pentru vagabontul din „Regele pescar/ The Fisher King” (1991).

Academia de Arte si Film l-a mai nominalizat pe Robin Williams la titlul de “Cel mai bun actor” pentru rolurile lui din “The Fisher King”, “Dead Poets Society” si “Good Morning, Vietnam”.

Actorul a primit o distinctie speciala din partea National Board of Review pentru rolul sau alaturi de Robert DeNiro din “Revenire la viata/ Awakenings” (1990).

La sfarsitul anilor ’70, Robin Williams a devenit dependent de cocaina. Actorul a fost internat in martie 2009 din cauza problemelor de inima. Pe 13 martie 2009 a suferit o operatie pe cord deschis la Clinca Cleveland, cand i-a fost inlocuita valva aortica.

La 11 august 2014, in jurul orei locale 11.55, Robin Williams a fost gasit inconstient la el acasa, in Tiburon, California, o localitate in apropiere de San Francisco. Moartea sa a fost constatata la 12.02. seriful comitatului Marin a precizat ca actorul a fost gasit spanzurat cu o curea si avea incheietura mainii crestata. Avea 63 de ani.

Actorul a fost rasplatit cu o stea pentru filmele sale, situata in partea de nord, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.
viewscnt