Acasă Stirile zilei Stiinta Vaduva lui Neil Armstrong a descoperit cateva obiecte folosite in MISIUNEA APOLLO...

Vaduva lui Neil Armstrong a descoperit cateva obiecte folosite in MISIUNEA APOLLO 11!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mai multe obiecte folosite in misiunea Apollo 11 au fost descoperite de vaduva astronautului american Neil Armstrong, in resedinta cuplului.

Astronautul american Neil Armstrong, primul om care a pasit pe Luna, a pastrat intr-o debara unele dintre obiectele si instrumentele pe care le-a folosit in timpul acelei misiuni spatiale istorice, informeaza cnn.com.

Vaduva lui Armstrong, Carol, a descoperit de curand acele obiecte, le-a fotografiat si a aratat acea imagine curatorilor de la National Air and Space Museum, un muzeu administrat de Smithsonian Institution, au precizat reprezentantii acestuia.

Neil Armstrong, care a rostit in timp ce pasea pe Luna o fraza ce a devenit ulterior celebra – „Un pas mic pentru om, un salt urias pentru omenire” -, a murit in 2012, din cauza unor complicatii medicale asociate unei interventii chirurgicale pe cord.

Dupa moartea lui, Carol Armstrong a donat pentru National Collection multe dintre obiectele care au fost utilizate in misiunea lunara Apollo 11. Ea a donat si Universitatii Purde din statul american Indiana, unde a studiat sotul ei, unele dintre scrisorile si documentele acestuia.

De curand, Carol Armstrong i-a contactat pe reprezentantii National Air and Space Museum intr-un e-mail, prin care ii anunta ca a descoperit „o punga alba plina cu tot felul de obiecte mici, care par sa provina de pe un vehicul spatial”.

Acel e-mail contine si fotografia care prezinta obiectele in cauza.

Expertii au identificat deja unele dintre obiecte si au confirmat faptul ca acesta au fost utilizate de Neil Armstrong in timpul misiunii Apollo 11.

Vezi OBIECTELE pe PAGINA URMATOARE >>>>

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
1
2
Articolul precedentDNA a deschis dosar penal pentru mita impotriva presedintelui CJ Ialomita
Articolul următorSeful Romarm s-a ales cu dosar penal pentru licitatii trucate