Acasă Politic USL-ul joaca ruleta ruseasca: Cine are glontul pe teava Ponta sau Antonescu?

USL-ul joaca ruleta ruseasca: Cine are glontul pe teava Ponta sau Antonescu?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

De mai bine de doua luni Victor Ponta si Crin Antonescu joaca un veritabil joc de-a ruleta ruseasca al carui deznodamant este la doar cateva gloante distanta. Totul a inceput de la delimitarea lui Antonescu fata de proiectul Rosia Montana. Ponta a sugerat ca in spatele acestei delimitari ar fi de fapt subiectul Chevron sustinut de furnizorii de gaze din Rusia. Ponta a devenit astfel sustinator al ideii independentei energetice, ca si Basescu de altfel! Dar ce tari din Uniunea Europeana sunt independente energetic?

Intrucat a fost un exportator net, Danemarca a fost singurul stat membru din UE-27 in 2010 care a inregistrat o valoare negativa a ratei dependentei. Printre celelalte state membre, cele mai mici rate ale dependenei au fost inregistrate de Estonia, Romania, Republica Ceha si Regatul Unit (rate de dependenta mai mici de 30%).

Asadar, despre ce vorbesc Ponta si Antonescu in pragul alegerilor europarlamentare si prezidentiale? Este limpede ca nu despre independenta energetica a Romaniei, ci despre afaceri ale unor grupuri de interese private si cu impact vadit asupra bugetelor de campanie pentru alegerile costisitoare din 2014, la care USL-ul va participa separat. Comenteaza si tu pe facebook!

 

Ce zice Antonescu…

Crin Antonescu, a fost intrebat, luni, daca este iminenta o rupere a USL daca vor continua disputele, el raspunzand:

„Daca genul acesta de lucruri continua, ma tem ca da. Dar cata vreme suntem in activitate, ca sa spun asa, cata vreme lucrurile care tin de guvernare, de legislatie se desfasoara normal, si salut in sensul acesta faptul ca PSD a inteles sa retraga Legea amnistiei sau sa o amane sau ce fac dansii cu ea, dar in orice caz sa nu mai fie agenda, incercam sa mergem inainte”, a replicat Antonescu.

Liderul PNL a fost intrebat, la plecarea din biroul de la Senat, daca va discuta luni cu premierul Victor Ponta sau daca il va astepta.

„Iar avem declaratii a caror veridicitate trebuie sa o verificam. Am avut Rosia Montana, votez ca premier, nu votez sau invers. Bun, am trecut. Am avut telefonul ala nenorocit, care nu s-a dat. Am vrut sa o acopar. Povestea asta, care ia o turnura biblica, cu 12 persoane. Chiar sunt alarmat, nu vreau sa insist. Sa ne spuna, cum ii spunea dansul domnului Basescu, sa scoata stenogramele, care erau aia 12? Zau, chiar pare o situatie trista, nu vreau sa mai comentez. Acuma ca vine sa vorbim, nu. Nu stiu despre asa ceva”, a declarat liderul PNL.

 

Ce parere are Victor Ponta…

 

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, raspunzand afirmatiilor lui Crin Antonescu despre ruperea USL, ca daca liberalul vrea sa rupa alianta, atunci sa o rupa, precizand insa ca el nu isi doreste acest lucru.

„Daca vrea sa il rupa, sa il rupa (USL – n.r.). Eu nu vreau”, a spus Ponta.

Intrebat despre faptul ca Antonescu a vorbit despre posibilitatea ruperii USL in conditiile in care atacurile continua, Ponta a spus:

„Foarte bine, sa nu mai faca declaratii, nici in interior si nici afara, sa nu mai faca declaratii neadevarate. Eu nu am nicio problema. Eu nu am facut decat sa va lamuresc asupra unor neadevaruri spuse de domnia sa”.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos