Acasă Stirile zilei UNICEF anunţă că cel puţin 400 de copii, ucişi în Siria de...

UNICEF anunţă că cel puţin 400 de copii, ucişi în Siria de la începutul revoltei

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cel puţin 400 de copii au fost ucişi în Siria de la începutul revoltei împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad în martie 2011, a anunţat marţi UNICEF.

„Potrivit datelor de care dispunem, decembrie a fost luna cea mai violentă pentru copii” în Siria, a declarat o purtătoare de cuvânt a UNICEF, Marixie Mercado, în cadrul unei întâlniri cu presa.

Ea a afirmat că cel puţin 400 de copii au fost ucişi după mai mult de zece luni de revoltă. În plus, cel puţin alţi 400 au fost deţinuţi în această perioadă, a adăugat ea.

„Există rapoarte care menţionează arestări arbitrare, torturi şi abuzuri sexuale în timpul detenţiei”, a deplâns Mercado.

UNICEF îşi exprimă îngrijorarea cu privire la situaţia din Homs.

„În ultimele zile, (…) bombardamentele intense ale forţelor guvernamentale din cartierele civile din oraşul Homs provoacă fără îndoială noi suferinţe copiilor”, a dezvăluit purtătoarea de cuvânt a agenţiei ONU.

Ea a precizat că UNICEF nu are acces la această zonă şi, prin urmare, nu poate evalua numărul victimelor. „Dar există rapoarte credibile, din partea presei internaţionale prezente la Homs, care afirmă că numeroşi copii sunt implicaţi în violenţe”, a insistat Mercado.

„Acest lucru trebuie să înceteze”, a declarat, la rândul său, directorul executiv al UNICEF, Anthony Lake, citat într-un comunicat.

„Le cerem autorităţilor siriene să permită ajutorarea celor care au nevoie”, a declarat el.

„Răniţii trebuie să aibă acces imediat şi necondiţionat la îngrijiri medicale specializate”, a insistat Mercado.

Acest apel al UNICEF intervine după ce Rusia şi China au blocat, sâmbătă, la ONU adoptarea unui proiect de rezoluţie în Consiliul de Securitate care condamna reprimarea din Siria. sursa: Mediafax