Acasă Politic Ungureanu spune că ia în calcul inclusiv o candidatură la Preşedinţie dacă...

Ungureanu spune că ia în calcul inclusiv o candidatură la Preşedinţie dacă performează la Guvern

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că ia în calcul inclusiv o candidatură la alegerile prezidenţiale dacă va obţine rezultate în calitate de prim-ministru, arătând că în lipsa performanţei la Guvern nu poate analiza o astfel de variantă.

„Întâi am de dovedit performanţă în ceea ce fac acum. Dacă aş spune că mă văd acolo, ar fi o lipsă de bun-simţ şi de realism”, a spus Ungureanu la postul Antena 3.

Întrebat dacă ia în calcul o candidatură la alegerile prezidenţiale, premierul a răspuns că se poate gândi la orice variantă, inclusiv la o astfel de candidatură.

„Mă pot gândi mai departe dacă performez. Pot lua în calcul şi această variantă, putem lua în calcul orice”, a spus Ungureanu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea „După 20 de ani” de la PRO TV, că nu exclude o eventuală candidatură la următoarele alegeri prezidenţiale a premierului Mihai Răzvan Ungureanu, cu susţinerea PDL, însă acesta trebuie mai întâi să reuşească la conducerea Guvernului.

El a subliniat că principalul criteriu de care va depinde reuşita ca premier a lui Ungureanu este absorţia în acest an a celor şase miliarde de euro de la Uniunea Europeană.