Cap Limpede

World

Unde va ajunge omenirea in 25 de ani! Stephen Hawking construieste o nava care ar putea ajunge la „al doilea Pamant”!

Cunoscutul fizician Stephen Hawking lucreaza la construirea unei nave spatiale care va putea calatori la o cincime din viteza luminii, ceea ce inseamna ca ar putea ajunge la asa-numitul „al doilea Pamant” in urmatorii 25 de ani.

Este un demers facut in vederea salvarii umanitatii, sustine Hawking, care avertizeaza ca oamenii trebuie sa colonizeze o noua planeta cat mai curand daca vor sa supravietuiasca, noteaza The Independent.

Nava proiectata de fizician va avea misiunea sa gaseasca planete locuibile. Numita Star Chip, va avea doar cativa centimetri si va fi alimentata de mai multe lasere amplasate pe Pamant, atingand o viteza de aproximativ 160 de milioane de kilometri pe ora, arata ziare.com.

„Un astfel de sistem ar ajunge la planeta Marte in mai putin de o ora, la Pluto in cateva zile, ar trece de Voyager (sonda spatiala lansata in 1977) in mai putin de o saptamana si ar ajunge la Alpha Centauri in putin peste 20 de ani”, spune Hawking.

Odata ajunsa acolo, aceasta mini-nava ar putea fotografia planetele descoperite si ar putea efectua diverse teste, transmitand apoi informatiile catre Pamant.

De asemenea, Star Chips ar putea trece pe langa Proxima b, o planeta de dimensiunea Pamantului aflata in zona locuibila din Alpha Centauri.

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-94872").on("click", function(){ $(".com-click-id-94872").show(); $(".disqus-thread-94872").show(); $(".com-but-94872").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});