Acasă Stirile zilei Social Unde gresesti in educarea copiilor tai! Lucrurile pe care orice parinte ar...

Unde gresesti in educarea copiilor tai! Lucrurile pe care orice parinte ar trebui sa le evite!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Nimeni nu este perfect si cu totii mai gresim, mai ales cand este vorba despre educatia copiilor nostri. Chiar daca din cand in cand mai facem si erori in educarea copiilor, este important sa constientizam acest lucru si sa facem tot posibilul sa nu le mai repetam.

Iata 5 greseli pe care orice parinte ar trebui sa le evite, recomandate de Bonnie Harris, creatoarea conceptului “parenting conectiv”. Acest stil de educare a copiilor presupune un parteneriat intre parinte si copil bazat pe respect reciproc, fara pedepse si acuze. Parintele este profesorul copiilor, dar si elevul acestora. Copiii invata de la parinti, iar parintii invata de la copii, crescand in acest fel conexiunea intre ei.

1. Nu sunt suficient de fermi

Multi parinti au tendinta de a pune nevoile si dorintele copiilor mai presus de ale lor – cateodata ca urmare a relatiilor pe care le-a avut cu propriii parinti in copilarie cateodata de teama unei crize emotionale din partea copilului. “Prea dragut” inseamna pierderea puterii. Nevoile si dorintele parintilor nu sunt mai putin importante decat ale copilului. Fiecare trebuie sa respecte nevoile si dorintele celuilalt. Cuvantul-cheie este echilibrul.

2. Presupun ca empatia va schimba comportamentul copilului

Sa spui “cuvintele potrivite” nu schimba comportamentul copilului, ci il manipuleaza, iar la un moment dat nu va mai functiona. Comportamentul il poti schimba raspunzand calm, ferm, cu respect, fara sa invinovatesti. In acest fel poti modela comportamentul copilului si ii arati cum se pastreaza controlul de sine. Copilul isi da seama ca este inteles si in siguranta.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO