Copiii pot acumula si pot fi afectati direct de perioadele aglomerate de la scoala, temele numeroase si chiar de neintelegerile din familie.

Ati observat ca cel mic incepe sa planga din motive neintemeiate? Ca este mai trist decat de obicei? Ca reactioneaza mai agresiv decat pana acum? S-ar putea ca acesta sa aiba cateva accese de furie.

Accesele de furie la cei mici sunt de multe ori rezultatele neintelegerilor in familie: cearta intre parinti de fata cu copiii, comportament agresiv al parintilor sau vocabular neadecvat. De asemenea, cei mici sunt tensionati si din cauza situatiei scolare. Atunci cand materia devine mai ampla si mai complicata, cand urmeaza perioada tezelor/examenelor, copiii au impresia ca nu pot face fata acestor provocari. Astfel devin stresati, se enerveaza din orice si evident, reactioneaza.

Comportamentul este diferit de la un copil la altul. In timp ce unii micutii devin extrem de sensibili si incep sa planga chiar si la cea mai mica observatie care li se face, altii devin agresivi. Vorbesc urat, nu mai vorbesc cu cei din jur sau chiar au oroare de a se intoarce acasa sau la scoala (la locul care le-a provocat furia).

Pentru a-i ajuta pe copii sa isi revina si sa treaca de aceste perioade dificile fara sa ramana cu amprente, este indicat ca parintii sa stie cum sa reactioneze.

Iata ce nu este indicat sa faca un parinte cand copilul sufera de un acces de furie: