O noua raza de speranta pentru bolnavii de cancer pulmonar din intreaga lume dupa ce autoritatile americane au dat unda verde pentru comercializarea medicamentului Alecensa destinat tratarii cancerului pulmonar, potrivit leparisien.fr.

 

Agentia americana a medicamentelor (Food and Drug Administration — FDA) a aprobat acest medicament pentru pacientii cu cancer pulmonar fara celule mici, insotit de o translocare a genei numite ALK-pozitiv. Acesta a fost aprobat pentru pacientii a caror boala a progresat sau care nu tolereaza tratamentul pe baza medicamentului Crizotinib (al carui nume comercial este Xalkori, produs de concernul farmaceutic Pfizer).

Practic, Alecensa este un raspuns pentru situatia cand nu exista alte optiuni terapeutice pentru pacientii bolnavi de cancer pulmonar.

Acest medicament a beneficiat de o procedura accelerata, rezervata pentru tratamente care ofera raspuns la boli grave si pentru care exista putine sau deloc alte optiuni terapeutice.

Decizia FDA s-a bazat pe studii clinice care a demonstrat ca acest medicament a redus tumorile la aproape 44% dintre pacientii la care boala a continuat sa progreseze si dupa administrarea tratamentului cu Crizotib. Aceasta rata a urcat la aproximativ 60% la pacientii ale caror tumori s-au raspandit la creier sau in alte parti ale sistemului nervos, precizeaza leparisien.fr, citat de agerpres.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.