Acasă Stirile zilei Una dintre cele Sapte MINUNI ale lumii a fost descoperita! VIDEO

Una dintre cele Sapte MINUNI ale lumii a fost descoperita! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Gradinile suspendate din Babilon, una dintre cele Sapte minuni ale lumii, se presupune ca au fost construite in provincia Babilon din Irak, dar timp de secole nimeni nu a putut gasi vreo dovada concreta ca ar fi existat vreodata, scrie dailymail.co.uk.

Totusi, potrivit unui expert, o analiza mai detaliata a acestor texte, insotita de urme expuse la British Museum, sugereaza ca motivul acestee lipse de dovezi este ca arheologii au cautat pana acum in locurile gresite.

Dr Stephanie Dalley, de la Universitatea Oxford, sustine ca Gradinile sunt de fapt ingropate in orasul antic Ninive, in apropiere de localitatea Mosul, la aproximativ 560 de kilometri departare in nordul Irakului.

Dalley, care lucreaza in cadrul Institului oriental al Universitatii, si-a petrecut ultimii 20 de ani studiind localizarea gradinilor, pe care unii le eticheteaza drept mit pe baza lipsei unor probe fizice.

Data unanim acceptata pentru constructia Gradinilor, 600 i. Hr., a fost preluata din texte antice scrise dupa sute de ani de la presupusa lor creatie. Potrivit acelorasi texte, cel care le-a ridicat a fost imparatul babilonian Nabucodonosor din provincia irakiana Babilon, pentru sotia sa, Amytis.

Totusi, in scrierile imparatului pentru Amytis nu exista nicio mentiune a acestor gradini, ceea ce a determinat-o pe Stephanie Dalley sa studieze mai aprofundat aceste documente. Cercetarile sale au condus-o la Muzeul britanic din Londra, unde a descoperit o prisma acoperita cu inscriptii cuneiforme, limba antica datand din era babiloniana, folosita si in Imperiul asirian.

Inscriptiile contin detalii despre un rege numit Sennacherib, un lider al Imperiului Asiriei care a trait cu un secol inaintea lui Nabucodonosor, dar si referinte la un palat construit aproape de capitala Asiriei, Ninive, precum si o gradina pe care Sennacherib o numea „minunea pentru tot poporul”.

Intr-un documentar difuzat de Channel 4, sub numele „Finding Babylon’s Hanging Garden/ In cautarea Gradinilor suspendate din Babilon”, Dr. Dalley a reusit sa combine harti antice cu versiuni din timpuri moderne pentru a localiza ceea ce ea credea ca sunt ruinele palatului.

In apropiere a descoperit o ridicatura mare de pamant inclinata spre un spatiu verde, pe care Dalley il considera „cel mai bun loc” pentru asezarea antica. Convingerile femeii, spune ea, sunt sustinute de un basorelief din Ninive care detaliaza localizarea palatului de-a lungul unei gradini cu arbori care atarna de pe terase.

„Este nevoie de mai multa cercetare” pentru a confima localizarea reala a Gradinilor, a mai spus Stephanie Dalley, „dar din pacate nu cred ca acest lucru va fi posibil cat voi trai eu. Convingerea mea ca gradinile erau in Ninive ramane neclintita”.

Sursa: mediafax.ro