Una dintre cele mai importante relicve ale crestinatatii va fi prezentata publicului!

425

Milioane de oameni sunt asteptate sa ia parte la unul dintre cele mai asteptate evenimente ale ultimelor cinci ani: vizitarea Giulgiului de la Torino, despre care se crede ca a acoperit trupul lui Iisus Hristos.

!-- Composite Start -->
Loading...
<

Giulgiul, considerat una dintre cele mai importante relicve ale crestinatatii, a fost expus in public ultima oara in urma cu cinci ani. Unii credinciosi sunt convinsi ca Giulgiul a acoperit corpul lui Hristos dupa rastignire. Scepticii cred, insa, ca este un fals realizat in Evul Mediu.

Giulgiul, pastrat in catedrala din Torino, este expus in public foarte rar, potrivit StiriTVR.ro. Secolul trecut s-a intamplat doar de patru ori. Biserica estimeaza ca Giulgiul, prezentat publicului extrem de rar, va atrage milioane de vizitatori.

Pe Giugliul misterios este imprimata imaginea in negativ a unui om crucificat. Un barbat tanar, cu barba, cu mainile incrucisate pe piept. Sunt vizibile si urme ale unor picaturi de sange in dreptul palmelor, al picioarelor si in partea dreapta a corpului, acolo unde se crede ca Iisus a fost impuns cu sulita de un soldat roman.

Testele cu Carbon 14 realizate in 1988 la Universitatea din Arizona au declansat o vie polemica: cercetatorii americani l-au datat intre 1260 si 1390. Multi cred ca Giulgiul a fost contaminat in timpul restaurarilor.

In ciuda dezvoltarii tehnologice, nimeni nu stie cum s-a impregnat imaginea trupului de pe Giulgiul din Torino.