Acasă Stirile zilei Un VIRUS MORTAL ameninta 39 de tari deja fiind semnalate trei decese...

Un VIRUS MORTAL ameninta 39 de tari deja fiind semnalate trei decese in SUA

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Sunt amenintate 39 de tari de un virus mortal numit Hantavirus, fiind semnalate deja trei decese in urma contactarii acestui virus, o infectie pulmonara rara, transmisa de soareci, potrivit publicatiei USA Today, preluate de portalul medical MedDaily.

Focarul de infectie a fost inregistrat in parcul national Yosemite. Conform celor mai recente date, grupul de risc include aproximativ 22.000 de persoane care au vizitat acest parc in lunile iulie si august, intre care 2.500 au parasit intre timp teritoriul american.

Circa 39 de state, majoritatea din Uniunea Europeana, au primit deja avertismente in legatura cu posibilitatea raspandirii infectiei hantavirus pe teritoriul lor.

Din cauza perioadei lungi de incubatie, amploarea exacta a contaminarii cu acest virus incurabil nu poate fi inca stabilita.

Aceasta infectie este dificil de diagnosticat, nu exista vaccin impotriva ei, totusi, in cazul in care boala este diagnosticata, printr-un test de sange, in stadiu timpuriu, cresc sansele de supravietuire, mentioneaza site-ul oficial al Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA.

Cei trei barbati care au decedat in urma contaminarii cu hantavirus au petrecut o noapte in parcul Yosemite, in popularul camping de corturi Curry Village. Alti opt turisti sunt spitalizati.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos