Acasă Multimedia Un scurt metraj patriotic contemporan: RomanIA mea! VIDEO

Un scurt metraj patriotic contemporan: RomanIA mea! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Acest scurt metraj patriotic contemporan a fost realizat pentru a saluta ” Ziua Universala a IEI” (24 iunie) dar si pentru cei ce promoveaza o Romanie frumoasa si culta.

Ovidiu Slatineanu (32 de ani), un artist fotograf din Piatra Neamt a lansat zilele trecute o productie video intitulata „RomanIA mea”. Definit de autor drept „film patriotic contemporan”, scurtmetrajul prezinta in 20 de minute povestea unui tanar alienat mintal care are nostalgia vremurilor in care Romania se raporta la valori precum portul si dansul popular, istorie, etc.

Personajul principal al filmului, interpretat de Ovidiu Slatineanu, este luat de pe strada si dus la un spital de psihiatrie, unde medicul ii prescrie tratament si il izoleaza de lume considerandu-l nebun.

„Filmarile au durat circa 40 de zile si au fost facute in Piatra Neamt si in comuna Borlesti, cu ajutorul membrilor Asociatiei culturale „Cufarul Borlestilor”. Nu am avut un buget alocat de vreo institutie, scenariul si regia sunt realizate de mine, si am beneficiat de sprijinul unor parteneri de incredere din Asociatia Neokoolt, Centrul pentru Cultura si Arte Carmen Saeculare Neamt, Club ABC, Ansamblul Floricica de la munte, Fight4Romania”, spune Ovidiul Slatineanu.

Vezi VIDEO AICI!

In coloana sonora a filmului se regasesc melodii ale artistei Maria Tanase si ale trupelor Subcarpati si CRBL.

„Sper sa trezesc prin acest film o noua generatie de patrioti, dar mesajul nu este doar pentru tinerii si copiii de astazi, ci si pentru parinti sau varstnici. In mai putin de doua zile de cand am lansat filmul in mediul online am deja un feedback pozitiv. Mai ales am primit aprecieri din partea romanilor plecati peste hotare, la munca. Prin acest film salut munca celor de pe internet si a celor care ies in strada sa-si spuna nemultumirile fata de actiunile politicienilor”, a mai adaugat Slatineanu.

In afara mediului online, filmul „RomanIA mea” ar putea fi vizionat in cadru organizat la editia din toamna a festivalului de scurt metraj „Filmul de Piatra”.

Sursa: adevarul.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos