Acasă Stirile zilei Imobiliare Un proiect imobiliar din Dobroiesti a intrat in atentia DNA! Numele lui...

Un proiect imobiliar din Dobroiesti a intrat in atentia DNA! Numele lui Marian Petrache, seful CJ Ilfov, apare in dosar!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un proiect imobiliar important din Dobroesti care prevedea constructia a trei blocuri de patru etaje s-a lasat cu o sesizare la Directia Generala Anticoruptie pentru modul in care a fost adoptat PUZ-ul proiectului si pentru alte posibile nereguli. In dosar apar numele lui Marian Petrache de la CJ Ilfov si nasului sau, parlamentarul Mihai Culeafa.

PUZ-ul proiectului a fost aprobat in sedinta de Consiliului Local Dobroesti din 23 noiembrie 2018 iar in sesizarea penala facuta la Directia Generala Anticoruptie, si obtinuta de NewsOnline, se arata ca ”Primarul in functie la acea data – stefan Condu – desi anterior datei de 23.11.2018, de mai multe ori, a aratat cetatenilor ca nu va mai aproba PUZ-uri derogatorii de la PUG si blocuri langa case, in sedinta din data de 23.11.2018 aprobat PUZ Piersicului 11-13. Votul pentru aprobarea PUZ Piersicului a fost motivat de presiuni care s-au realizat asupra sa si asupra consilierilor locali”.

Interesant este ca, potrivit datelor din sesizarea penala trimisa Directiei Generale Anticoruptie, ”la sedinta de consiliu local a fost prezent deputatul Mihai Culeafa cunoscut ca un apropiat/nas al presedintelui CJ Ilfov in functie la acea data, Marian Petrache (foto sursa psnews.ro)”. Este vorba de sedinta CL Dobroesti in care s-a aprobat PUZ-ul proiectului imobiliar.

Potrivit sesizarii penale facuta de un alt cetatean din Dobroesti, Razvan Cioc, dezvoltatorul Florin stefan Branza a inceput lucrarile de construire cu o zi inainte ca instanta pe fond sa se pronunte in dosarul de suspendare a HCL de aprobare a PUZ. Acelasi Branza a finantat mai multe evenimente organizate de Primaria Dobroesti. Mai mult, ar exista ceva probleme legale si in legatura cu modul in care a fost dobandit terenul pe care se construiesc blocurile din proiectul imobiliar.

Cel mai interesant aspect este acela ca reclamantul care s-a adresat Directiei Generale Anticoruptie a cerut politistilor sa verifice daca dezvoltatorii proiectului nu sunt de fapt Marian Petrache si nasul sau, Mihai Culeafa, ascunsi sub paravanul unor cetateni din comuna.

”De asemenea, prin aceeasi revenire din 27.11.2019 v-am solicitat: a. sa investigati care este sursa banilor investiti in acest proiect de anvergura – 3 blocuri fiecare de D+P+4E – si sa verificati daca provenienta sumelor o reprezinta surse proprii ale dezvoltatorilor: (i) Vlad George Daniel, domiciliat in Com. Dobroesti (…) (ii) Vlad Catalina Alexandra domiciliata in Com. Dobroesti (…), (iii) Branza stefan Florin, domiciliat in sat Dobroesti, com. Dobroesti, (…) si (iv) Branza Mariana, domiciliata in sat Dobroesti, com. Dobroesti (…) . b. sau daca provenienta sumelor investite nu apartine beneficiarilor PUZ si AC ci provine de la persoanele amintite in sesizarea mea initiala respectiv de la dl. Mihai Culeafa si/sau Marian Petrache si/sau rude sau persoane apropiate acestora”, se arata in sesizarea adresata Directiei Generale Anticoruptie.

Sursa: newsonline

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMafia imobiliara din Constanta se constituie intr-o asociatie ca sa-si puna la adapost matrapazlacurile!
Articolul următorOreste Teodorescu, la Jocuri de putere: „Romania in pericol de epidemie cu Coronavirus!”