Un ORAS unic in lume, INTERZIS BARBATILOR!

Arabia Saudita va construi un oras special pentru femei, unde reprezentantele sexului frumos vor putea sa-si faca o cariera, fara sa se abata in vreun fel de la lege, potrivit Daily Mail.

Constructia orasului, unic in lume, va incepe anul viitor. Autoritatile din Hafuf estimeaza ca vor atrage investitii de aproximativ 100 de milioane de dolari. Se vor crea locuri de munca in industria textila, farmaceutica si alimentara.

Desi legile saudite nu interzic femeilor sa munceasca, statisticile arata ca doar 15% din acestea au un loc de munca. Planul de a ridica acest oras coincide cu ambitiile guvernului de a implica mai mult femeile in dezvoltarea tarii.

Click pe aceeasi tema:  Traian Basescu este de parere ca un conflict militar in Siria trebuie evitat! Vezi toate declaratiile presedintelui!

Deja in orasele industrializate ale tarii exista fabrici conduse de femei. In septembrie 2011, regele Abdullah a anuntat ca, in 2015, femeile vor avea drept de vot. Arabia Saudita este singura tara din lume care le interzice femeilor sa conduca. De asemenea, anul acesta, dupa indelungi negocieri purtate de Comitetul Olimpic International, femeilor din Arabia Saudita li s-a permis sa participe la competitia sportiva.

Codul moral prevede ca femeilor maritate sa se angajeze, insa societatea patriarhala in care traiesc face acest lucru foarte dificil.

Click pe aceeasi tema:  Arheologii au descoperit un oras pierdut, vechi de 1.200 de ani! VIDEO

 

spre