Acasă Stirile zilei Un oficial sustine teza originilor ARIENE ale rusilor

Un oficial sustine teza originilor ARIENE ale rusilor

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un parlamentar rus insarcinat cu educatia le-a cerut rusilor sa-si „aprecieze” originile „ariene”, care ar trebui in opinia sa sa figureze in cartile de istorie, ceea ce a provocat marti un scandal in presa rusa, informeaza AFP.

„Tara noastra are o istorie importanta. O ramura a unui trib arian a descins din Carpati, s-a stabilit in mod pasnic in Marea Campie rusa, Siberia, cea mai rece zona a planetei, ajungand pana la Oceanul Pacific”, a declarat Viaceslav Nikonov, citat de site-ul oficial al Dumei de Stat, camera inferioara a parlamentului rus.

Acest popor ‘s-a hranit cu culturile bogate ale Bizantului, Europei, Asiei, a zdrobit inamicul cel mai teribil al omenirii – nazismul – si a deschis drumul catre spatiu’, a declarat Nikonov.

Parlamentarul rus nu a putut fi contactat marti pentru declaratii.

Declaratiile lui Nikonov, nepotul ministrului sovietic al afacerilor externe Viaceslav Molotov care a semnat pactul secret de neagresiune intre URSS si Germania nazista in 1939, a provocat un scandal urias intr-o anumita parte a presei ruse si pe Internet.

Criza din Ucraina a condus la o crestere a nationalismului in Rusia, noteaza AFP.

Kremlinul a denuntat comparatiile intre politica sa si anexarea regiunii Sudetilor de catre Hitler, comparatii facute dupa anexarea Crimeii la Rusia in luna martie.