Un parlamentar rus insarcinat cu educatia le-a cerut rusilor sa-si „aprecieze” originile „ariene”, care ar trebui in opinia sa sa figureze in cartile de istorie, ceea ce a provocat marti un scandal in presa rusa, informeaza AFP.

„Tara noastra are o istorie importanta. O ramura a unui trib arian a descins din Carpati, s-a stabilit in mod pasnic in Marea Campie rusa, Siberia, cea mai rece zona a planetei, ajungand pana la Oceanul Pacific”, a declarat Viaceslav Nikonov, citat de site-ul oficial al Dumei de Stat, camera inferioara a parlamentului rus.

Acest popor ‘s-a hranit cu culturile bogate ale Bizantului, Europei, Asiei, a zdrobit inamicul cel mai teribil al omenirii – nazismul – si a deschis drumul catre spatiu’, a declarat Nikonov.

Parlamentarul rus nu a putut fi contactat marti pentru declaratii.

Declaratiile lui Nikonov, nepotul ministrului sovietic al afacerilor externe Viaceslav Molotov care a semnat pactul secret de neagresiune intre URSS si Germania nazista in 1939, a provocat un scandal urias intr-o anumita parte a presei ruse si pe Internet.

Criza din Ucraina a condus la o crestere a nationalismului in Rusia, noteaza AFP.

Kremlinul a denuntat comparatiile intre politica sa si anexarea regiunii Sudetilor de catre Hitler, comparatii facute dupa anexarea Crimeii la Rusia in luna martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.