Acasă Stirile zilei Un oficial rus: Bombardamentele in Siria vor dura trei-patru luni. Rebeli sirieni...

Un oficial rus: Bombardamentele in Siria vor dura trei-patru luni. Rebeli sirieni sustin ca ar fi doborat un avion militar rusesc! Video

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Campania de lovituri aeriene ruse in Siria va dura ‘trei-patru luni’ si se va intensifica, a declarat vineri presedintele Comisiei pentru afaceri externe din Duma, camera inferioara a parlamentului federal rus, Aleksei Puskov.

‘Exista totdeauna un risc de stagnare, dar Moscova vorbeste de trei-patru luni de operațiuni’, a afirmat Puskov intr-o declarație pentru postul de radio francez Europe 1, dupa cum relateaza AFP.

Intrebat daca loviturile aeriene ruse se vor intensifica, deputatul rus a raspuns: ‘Absolut’.

Aviația rusa a lansat miercuri primele sale atacuri impotriva pozițiilor Statului Islamic din Siria, dupa ce Consiliul Federației (camera superioara a parlamentului federal rus) a aprobat cererea presedintelui Vladimir Putin privind utilizarea forțelor aeriene ruse in sprijinul armatei siriene care lupta impotriva jihadistilor.

Moscova a subliniat legalitatea acestei operațiuni, efectuata la solicitarea presedintelui sirian Bashar al-Assad, si a respins afirmațiile occidentalilor potrivit carora atacurile ar fi putut viza si alte obiective decât cele ale Statului Islamic.

Rebelii sustin ca au doborat un avion rus

Rebeli sirieni care opun rezistenta armata regimului presedintelui Bashar al-Assad sustin ca ar fi doborat joi un avion de vanatoare rus Su-25 implicat in operatiunea aeriana demarata in sprijinul actualei puteri de la Damasc, conform unei inregistrari video aparute pe Internet, relateaza agentia de presa Unian, citata de Agerpres.

In textul care insoteste imaginea se afirma insa ca rebelii sirieni au doborat un avion militar in zona provinciei Hama, unde aviatia rusa a bombardat anterior mai multe tinte. Dupa transmiterea imaginilor, o voce le comenteaza in limba araba, dar autenticitatea acestei inregistrari nu a putut fi stabilita. Kremlinul nu a dorit sa faca vreun comentariu cu privire la aceasta inregistrare aparuta pe YouTube.

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al presedintelui rus Vladimir Putin, a recomandat presei sa se axeze pe informatiile difuzate oficial de autoritatile moscovite.

„Eu nu comentez YouTube-ul. Va propun sa va orientati dupa informatiile Ministerului rus al Apararii”, le-a spus Peskov jurnalistilor acreditati pe langa Kremlin, potrivit RIA Novosti.

Un purtator de cuvant al acestui minister, Igor Konasenkov, indicase tot joi ca fortele aeriene ruse au bombardat 12 pozitii ale gruparii jihadiste Statul Islamic in ultimele 24 de ore.

Gruparea extremista Jaysh al-Islam, cunoscuta mai mult ca Armata Islamului, anuntase anterior ca a declarat razboi Rusiei pentru ca a intervenit in conflictul din Siria, potrivit The New York Times. Militanti ai acestei grupari, finantata de Arabia Saudita, au amenintat ca vor ataca fortele ruse care se afla in zona.