Acasă Utile Un nutritionist dezvaluie un remediu banal pentru prevenirea cancerului!

Un nutritionist dezvaluie un remediu banal pentru prevenirea cancerului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Specialistii avanseaza ideea ca modalitatea ideala de prevenire a celor mai multe cazuri de cancer trebuie sa fie non-invaziva, necostisitoare, accesibila, eficienta si sa vizeze un maximum de tinte moleculare cu rol in cresterea si invazia tumorala.

De ani buni, accentul s-a pus pe alimentele naturale (fructe si legume proaspete).

Dar, cercetarile recente arata ca ceaiul verde se distinge ca una dintre metodele cele mai bune de preventie si de tratare a cancerului. A rezistat timpului si examinarii siintifice riguroase, prin actiunea sa puternica asupra celulelor canceroase instalate in prostata, vezica, san, stomac, colon, esofag, rect, pancreas.

Responsabil este compusul numit epigallocatechin 3 gallate (EGCG) cu actiune antioxidanta de aproximativ 100 de ori mai puternica decat vitamina C si de 25 de ori fata de vitamina E.

Printr-un studiu aprofundat de Fujiki, datand din 1998, cu privire la virtutile ceaiului verde, realizat cu sprijinul a 384 de indivizi, in momentul descoperirii primului lor caz de cancer, s-a constatat ca, la pacientii care beau zilnic peste 3 cesti de ceai verde, o eventuala recidiva s-ar produce cu 8,7 ani mai tarziu la femei si cu 3 ani la barbati, comparativ cu cei care nu consuma deloc ceai verde.

Preventia optimala se obtine cu ceai de calitate superioara. De preferat ar fi combinatia mai multor varietati. Rari sunt pacientii, spun cercetatorii, care nu au putut sa se bucure de efectele plantei in discutie.

Rezultatele sunt deja impresionante si sa aflam de ce….

Potrivit dr. Jorg Skweikart, ceaiul verde actioneaza in organism pe mai multe planuri. Astfel:

– Inhiba proliferarea necontrolata a celulelor canceroase;

– Slabeste rezistenta de supravietuire a celulelor canceroase existente;

– Regleaza moartea celulara programata (apoptoza);

– Stopeaza migrarea celulelor canceroase de la nivelul tumorii, inhiband formarea de metastaze;

Nutritionistul citat recomanda folosirea cu regularitate a ceaiurilor verzi la adulti (exclus in cazul femeilor insarcinate) si intr-o cantitate mai slaba la copii, incepand de la 6 ani, in functie de masa lor corporala.

Sursa: Secretele

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos