Acasă Cultura Cinemagia Un nou roman al lui Stephen King va fi adaptat pentru marele...

Un nou roman al lui Stephen King va fi adaptat pentru marele ecran

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Romanul horror „Orasul bantuit”, de Stephen King, publicat in 1986 cu titlul original „It”, va fi adaptat in curand pentru marele ecran, de studiourile Warner Bros.

In 1990, romanul a fost adaptat pentru micul ecran, intr-o mini-serie TV regizata de Tommy Lee Wallace.

Cineastul Cary Fukunaga, regizorul filmului „Sin Nombre”, va regiza pentru studiourile Warner Bros aceasta saga compusa din doua lungmetraje, care vor descrie lupta a sapte copii dintr-un orasel nord-american contra unei entitati capabile sa ia forma celor mai mari spaime ale viitoarelor sale victime, intre anii 1958 si 1985, informeaza lefigaro.fr.

Cary Fukunaga a regizat o noua ecranizare a romanului „Jane Eyre”, in 2011, in care au jucat actori de marca, precum Mia Wasikowska, Michael Fassbender, Jamie Bell si Judi Dench.

„It” este unul dintre cele mai mari succese literare ale scriitorului american Stephen King. In anul aparitiei sale, 1986, „It” a fost romanul cel mai bine vandut din Statele Unite ale Americii.

Stephen King, un maestru al genului horror, a scris peste 40 de carti si 200 de povestiri. El a castigat premiile World Fantasy, Bram Stoker si O. Henry. In 2003, Stephen King a primit medalia Fundatiei Nationale de Carte, pentru contributia sa remarcabila la literatura americana. Numeroase povesti scrise de King, precum „The Shining” si „Carrie”, au stat la baza producerii unor pelicule hollywoodiene de succes.