Daca NU vreti sa primiti amenda va trebui sa fiti foarte atenti si sa nu uitati sa tineti sub parasolar cartea de salvare a autovehicolului. Acest document ofera salvatorilor informatii tehnice importante pentru operatiunile de descarcerare si permite acordarea mai rapida a primului-ajutor.

Cartea de salvare la bord este specifica fiecarui model de autoturism si poate fi descarcata gratuit de pe internet, scrie avocatnet.ro, citat de onlinereport.ro.

Cartea de salvare la bord este un document A4 care contine informatii referitoare la pozitionarea airbag-urilor, a rezervoarelor de combustibil, a acumulatorului, a punctelor adecvate de taiere in vederea prevenirii generatoarelor de gaz aferente airbag-urilor, etc.

Aceste date tehnice ajuta pompierii salvatori in operatiunile de descarcerare si asigura scaderea timpului de raspuns si, totodata, cresterea numarului persoanelor salvate cu pana la 30%, arata Inspectoratul General pentru Situatii de urgenta intr-un comunicat de presa publicat pe pagina sa de internet.

In caz de accident, cu ajutorul cartii de salvare la bord, salvatorii vor sti cum sa actioneze si vor putea scoate victimele din masina intr-un timp mult mai scurt, accesul personalului medical pentru acordarea primului ajutor fiind de asemenea facilitat.

Pentru fiecare model de automobil se poate obtine o carte de salvare de pe www.csb.acr.ro.

Descarca cartea de salvare, tipareste-o color, impatureste-o si pozitioneaz-o in parasolarul din dreptul conducatorului auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.