Un motiv in plus pentru care ar trebui sa bem vin rosu – Cap Limpede

Un motiv in plus pentru care ar trebui sa bem vin rosu

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Noi produse naturiste realizate din vinul rosu sau extract de seminte de struguri ar putea fi create pentru a preveni cariile. Sau, mai simplu, sa consumam cu regularitate vinul rosu, cu sau fara alcool, afirma cercetatorii spanioli.

Maria Victoria Moreno-Arribas, de la Consiliului national de cercetare din Spania, a spus ca afectiunile stomatologice sunt printre cele mai raspandite maladii la nivel global si ca bolile gingivale si cariile – care duc in cele mai multe cazuri la pierderea dintilor – afecteaza intre 60% si 90% din populatia globala, conform dailymail.co.uk.

Problemele incep cand anumite bacterii din gura incep sa se acumuleze si formeaza biofilme care sunt dificil de distrus. Acestea duc la aparitia placii dentare si produc substante acide care incep sa atace smaltul dintilor.

Perierea regulata a dintilor cu pasta ce contine fluor contribuie la combaterea placii bacteriene si a cariilor, insa efectele sunt limitate in timp.
Cercetari anterioare au indicat faptul ca extractul din seminte de struguri si vinul pot incetini dezvoltarea bacteriilor, iar echipa de cercetatori spanioli a incercat sa stabileasca daca nu cumva acestea pot preveni si cariile.
In acest sens, oamenii de stiinta au cultivat in laborator bacterii sub forma de biofilm care provoaca afectiuni dentare.

Loading...

Ulterior, au scufundat biofilmele timp de cateva minute in diferite lichide, inclusiv vin rosu, vin rosu fara alcool, vin rosu amestecat cu extract din seminte de struguri, apa si etanol in concentratie de 12%.

Vinul rosu, cu sau fara alcool, precum si vinul amestecat cu extract din seminte de struguri s-au dovedit cele mai eficiente in distrugerea placii bacteriene, potrivit studiului publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry.


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close