Medicul Gabriel Diaconu, unul dintre cei mai cunoscuti psihiatri din Romania, atrage atentia asupra conditiilor din multe spitale si scoli din Romania, dupa ce senatorul PSD serban Nicolae a motivat amendamentul adus la legea gratierii spunand ca nu crede ca „cei corupti trebuie sa stea trei intr-un pat, in conditii de igrasie, de igiena precara”.

„Sunt in asentimentul domnului serban Nicolae. Un corupt nu trebuie sa stea intr-o camera 3 pe 3, cu 3 in pat, in igrasie si mizerie. in astfel de conditii trebuie sa stea un batran, un bolnav, un copil institutionalizat, un sarman naiv al votului la punga, un edentat, un analfabet, un terchea si-un berchea, un tanar mizantrop student la facultate, un vis cu cai verzi pe pereti, un vesnic doritor de mare, soare etc, eventual pe bani multi. Acolo sa-i ducem pe oricine, mai putin pe cei care-si traiesc viata la fenta”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

„Pentru ca daca-i dau crezare domniei sale, si daca e sa fie dreptate, echitate, demnitate, atunci musai sa fie pentru toti. Daca-i dau gir, atunci gir sa fie si pentru toti care-au murit prematur indopati cu antibiotice ca ultima reduta in fata jegului si-a bacteriei ce creste numai in rahat. si daca-i dau gir, atunci cuminti sa stam in timp ce diversi lupi stau de vorba cu noi despre ce-o sa mai mancam diseara”, continua medicul.

„Nu-i doresc celula grea nici unui borfas, baiat de trupa, combinator de ocazie si intretinut institutional. Au simpatia, umorul, pastelul vorbelor facute stalci si-al banilor bagati prin plasa. ii doresc doar sa faca un pic de munca. Munca adevarata. Munca la frecat podelele intr-un spital al patriei. Munca la curatat veceuri prin scolile neamului. Munca in cot, la cot, pe coate cu toti cei care, dimineata de dimineata, aduna gunoaie de prin pubele prea pline de ciolane roase, de maduve supte, de zgarciuri ramase. Cu alte cuvinte, sa-si duca viata un pic (si) prin vietile noastre. ailalti. aia care inca mai muncesc. inca mai platesc cinstit, taxa cu taxa. aia care nu dorm noaptea de frica somatiilor. Caci inca n-am ajuns sa fim vladica si opinca”, mai scrie Gabriel Diaconu, unul dintre medicii care s-a implicat in considierea victimelor tragediei din clubul Colectiv.

Intr-o interventie la Digi24, medicul a aratat ca persoanele aflate in inchisoare ar trebui sa aiba conditii decente, la fel ca pacientii spitalelor si elevii scolilor din Romania.

„Pozitia mea publica a fost ca, de vreme ce ne dorim conditii mai bune in penitenciare, si pentru corupti, si pentru borfasi, si pentru condamnatul pentru alte fapte care tin de domeniul penal, ar trebui sa manifestam echidistanta cand vine vorba de conditiile in general din institutii publice din Romania – spitale, scoli, turism”, a spus medicul.

„Poate ca pare ridicol, dar fapt e ca la ora adevarului toate acestea sufera din pricina felului in care o minoritate de oameni aleg sa traiasca in aceasta tara ca cetateni alaturi de noi toti. Deranjul meu ca medic in Romania n-a fost unul vizavi de contintul vorbelor lui serban Nicolae, cat de felul in care a intors un adevar – altfel dur – in favoarea lacramoasa a unei clase care din persecutor devine pentru un anumit public persecutat”, a adaugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.