Deputatul bihorean Octavian Bot a murit sambata la Spitalul Municipal Oradea unde se afla internat.

Informatia a fost confirmata pentru Agerpres de medicul Gheorghe Carp, managerul general al Spitalului Judetean din Oradea. Pacientul era internat in sectia de terapie intensiva. Octavian Bot suferea de mai multi ani de leucemie, pentru care a fost tratat si in strainatate in ultimii cinci ani.

In urma cu cateva zile colegii din grupul parlamentar ALDE s-au grabit sa-i anunte decesul.

Acum circa doua saptamani, el a fost internat la sectia de cardiologie, iar in ultima perioada a fost transferat la terapie intensiva. Deputatul Octavian Bot avea 64 de ani si era nascut la Paulesti, in judetul Bihor.

A fost ales deputat in patru legislaturi diferite 1992 – 1996, 1996 – 2000, 2008 – 2012 si 2012-prezent. La ultimele alegeri a fost ales deputat in circumscriptia electorala nr. 42 Bucuresti, colegiul uninominal 8.

De-a lungul carierei sale de om politic, Bot a fost membru in urmatoarele formatiuni: Alianta Civica, PL ’93 , PNL, PNL – CD, Uniunea Fortelor de Dreapta, Actiunea Populara, PDL si iar PNL. Ultima schimbare de partid a avut loc anul trecut cand, dupa ruperea „aripii” Tariceanu din PNL, Octavian Bot a devenit liderul filialei bihorene a PLR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.