Acasă Stirile zilei Justitia Un corupt mai putin! Adrian Nastase s-a gandit sa renunte la CETATENIA...

Un corupt mai putin! Adrian Nastase s-a gandit sa renunte la CETATENIA ROMANA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Adrian Nastase a declarat luni, la Tribunalul Bucuresti, ca s-a gandit, la un moment dat, sa renunte la cetatenia romana, aratand ca justitia i-a oferit un concept de „moarte civila”, intrucat prin pedeapsa complementara i s-a interzis sa mai candideze timp de cinci ani dupe executarea condamnarii.

Fostul premier a cerut instantei Tribunalului Bucuresti care judeca cererea sa de contopire a pedepselor sa tina cont de faptul ca, dupa sase ani de ancheta, a fost achitat in dosarul „Matusa Tamara”.

„Justitia mi-a oferit un concept de moarte civila. M-am gandit, la un moment dat, sa renunt la cetatenia romana, insa am inteles ca nu pot face o asemenea cerere fiind in detentie”, a spus Nastase, in ultimul cuvant.

DNA a cerut, luni, la Tribunalul Bucuresti, ca la pedeapsa lui Adrian Nastase, de patru ani de inchisoare, sa se adauge un spor de un an, iar acesta sa execute cinci ani de inchisoare, dupa comasarea celor doua sentinte din dosarele „Trofeul calitatii” si „Zambaccian”, potrivit Mediafax.

In timpul judecarii cererii de contopire a pedepselor, avocatii au depus la instanta CV-ul lui Adrian Nastase, pentru a demonstra faptul ca fostul premier nu are nevoie de un sport de pedeapsa pentru a fi reeducat.

Aparatorii fostului premier au punctat faptul ca in dosarele „Trofeul calitatii” si „Zambaccian”, condamnarile au fost orientate catre minimum de pedepasa pentru faptele de care Adrian Nastase a fost acuzat de procurori.

Avocatii lui Nastase au vorbit in fata instantei si despre profilul socio-moral al fostului premier, aratand ca el a executat deja 266 de zile din pedeapsa de doi ani de inchisoare primita in dosarul „Trofeul calitatii”, astfel ca scopul pedepsei a fost indeplinit.
Dupa pledoariile avocatilor, procuroul Directiei Nationale Anticoruptie prezent la sedinta de judecata a cerut ca la cea mai mare pedeapsa primita de Adrian Nastase, de patru ani de inchisoare, sa se adauge un spor de un an, iar acesta sa execute, dupa comasare, cinci ani de inchisoare.

Avocatii lui Nastase au introdus, in 23 ianuarie, la Tribunalul Bucuresti, cererea de contopire a pedepselor primite de clientul lor in dosarele „Trofeul calitatii” si „Zambaccian”, de doi ani si, respectiv, patru ani de inchisoare cu executare.

Instanta suprema i-a condamnat in 6 ianuarie, in dosarul Zambaccian, pe Adrian Nastase la patru ani de inchisoare cu executare, pe sotia acestuia, Dana Nastase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare. Adrian Nastase a fost incarcerat in aceeasi zi.

Fostul premier ar putea sa execute mai putin de un an de inchisoare, dupa condamnarea la patru ani in dosarul „Zambaccian”, el putand cere eliberarea conditionata dupa 16 luni, din care i-ar putea fi scazute cele opt luni de detentie din dosarul „Trofeul calitatii”, aratau atunci avocatii acestuia.

Ar rezulta, astfel, patru ani de inchisoare, cu posibilitatea ca judecatorul care va analiza cererea de contopire a pedepselor sa aplice, daca va considera necesar, un spor de pedeapsa.

Daca pedeapsa in urma contopirii va fi de patru ani (48 de luni), Nastase ar putea cere liberarea conditionata dupa 16 luni. El are dreptul sa ceara liberarea conditionata dupa ispasirea unei treimi din pedeapsa dat fiind ca are peste 60 de ani, preciza pentru MEDIAFAX unul din avocatii sai, Viorel Ros.

Tinand cont ca a executat deja opt luni de inchisoare din pedeapsa de doi ani in dosarul „Trofeul calitatii”, Nastase ar putea cere liberarea conditionata dupa opt luni.