In ciuda dificultatilor cu care se confrunta compania canadiana BlackBerry, iesirea din criza prelungita nu mai este doar un vis. Pentru prima data in ultimii ani actiunile producatorului de telefoane mobile au crescut, dupa anuntul privind semnarea de catre BlackBerry a unui contract cu Departamentul de Aparare al SUA privind furnizarea unui lot mare de smartphone-uri.

Guvernul Statelor Unite a anunat saptamana trecuta ca va cumpara zeci de mii de dispozitive mobile. Dar abia acum a anuntat si furnizorii. Din numarul total de smartphone-uri si tablete ce urmeaza sa fie cumparate, 1.800 vor fi  iPad 3, iPad 4, iPhone 4S, iPhone 5, Samsung Galaxy 3S si Motorola RAZR. Restul vor fi dispozitive produse de BlackBerry. Astfel, numarul de telefoane inteligente ce vor fi achizitionate de la producatorul canadian va fi de 80.000 de exemplare.

Vestea a provocat imediat cresterea actiunilor BlackBerry pe bursa americana, de la 9.93 dolari la 10.57 dolari/actiune. La sfarsitul anului 2013 valoarea unei actiuni a furnizorului canadian a fost de 7,35 dolari.

In ultimul trimestru al anului trecut, cele  mai multe smartphone-uri vandute de catre canadieni rulau pe BlackBerry OS 7, fapt care indica popularitatea scazuta a celei mai recente versiuni, BlackBerry OS 10. In ciuda tuturor dificultatilor, noul CEO, John Chen este optimist cu privire la viitorul companiei.

In 2014 , el intentioneaza sa-si concentreze eforturile asupra dezvoltarii serviciului de mesagerie instant BBM. In discutiile cu reporterii, Chen indica adesea contractele pe care BalckBerry le semneaza cu guvernele diferitelor state si care , in opinia sa, demonstreaza fiabilitatea mare dar mai ales securitatea oferita de smartphone-urile companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.