Un proiect de lege initiat de parlamentari PSD in 2014, prin care se cere ca hotararile consiliilor locale privind patrimoniul sa poata fi adoptate doar cu votul a jumatate plus unu din numarul alesilor locali, fata de doua treimi, in prezent, a revenit in discutie la Senat. Proiectul vizeaza modificarea Legii administratiei publice locale si a fost respins in 2015 de Camera Deputatilor, apoi a ajuns la Senat unde in ultimii 2 ani a fost plimbat intre comisii.

In aceasta saptamana proiectul a revenit la Comisia de Administratie de la Senat, unde a fost amanat pentru moment.

Daca aceasta modificare va fi adoptata, va fi mai usor pentru partidul sau coalitia care detine majoritatea in consiliul general/local (in acest moment, PSD-ALDE controleaza cele mai multe consilii locale din tara) sa concesioneze sau sa instraineze bunuri din patrimoniul oraselor.

Ciprian Ciucu, consilier general PNL in cadrul primariei Bucuresti, dezvaluie ce s-ar putea intampla in Bucuresti daca se modifica Legea administratiei publice.

S-A CONFIRMAT!

Ce va zic acum este foarte important, am nevoie de atentia voastra si va rog sa dati mai departe.

Printr-o serie de amendamente depuse la Legea administratiei publice locale, PSD vrea sa scoata obligativitatea votului cu 2/3 pentru deciziile care vizeaza patrimoniul local. Adica, cu majoritate simpla, orice cladire, teren si orice tine de patrimoniul unei localitati sa poata fi instrainat, vandut, preluat etc.

Ma folosesc de situatia de la Primaria Bucuresti pentru a explica mai usor miza unei astfel de decizii.

PSD si satelitul sau ALDE ar trebui sa aiba doar majoritate simpla, adica 28 de membri in CGMB, opozititiei teoretice, PNL/USR/PMP, revenindu-i 27. Deci, teoretic, ar avea o majoritate foarte fragila.

PSDistii sunt toti la primul mandat in CGMB, nu toti inteleg foarte multe lucruri, ei voteaza la comanda, cum dicteaza Gabriela Firea. Sunt o simpla masa de manevra a Gabrielei Firea, de aceea si cred ca i-a adus, asa fara experienta si de prin Ilfov, in CGMB. si ALDE sunt tot la primul mandat.

Cum stau lucturile in opozitie:

PMP voteaza cu PSD. si-au aranjat ei apele, si-au negociat chestii, in fine, ii scoatem din opozitia teoretica si-i punem in barca puterii, de facto. Deci, 28 (PSD si ALDE) + 4 (PMP) = 32. INSUFICIENT pe chestiuni de patrimoniu, n-au 2/3.

USR este incomplet. Teoretic ar trebui sa fie 15. Dar sunt doar 10. Unii au plecat in Parlament, altii au mai renuntat din diferite motive, iar, abuziv, majoritatea PSD+ALDE+PMP nu le-a validat prin vot calitatea de membri ai CGMB acelora din josul listei lor, care erau la rand.

De la PNL suntem 8. Prezenti pe baricade, asa cum ne-ati trimis acolo, cu temele facute si unghiile taiate.

Fara USR (complet sau incomplet) si fara PNL, Gabriela Firea tot nu poate dispune de patrimoniul Bucurestiului dupa cum vrea, are nevoie si de acordul nostru pentru deciziile care tin de partimoniu, la votarea diferitelor PUZ-uri, de exemplu.

Amendamentele puse in Parlament de catre PSD ar face ca opozitia sa nu mai conteze efectiv nici macar la chestiuni esentiale cum ar fi patrimoniul unei localitati. Va trece orice, fluierand.

Deci, cele 2/3 sunt in general necesare pentru hotarari care tin de:

– instrainarea (sau accceptarea de proprietati);
– PUZ-uri;
– infiintarea de regii/companii/entitati in subordinea PMB.

Daca legea administratiei va fi amendata in acest sens, cele 19 de companii ale municipalitatii, acest dezastru anticipat, va deveni realitate. Gabriela Firea nu-si poate trece cele 19 companii fara PNL sau fara USR.

Dati mai departe ca sa se stie! Multumesc”, scrie Ciprian Ciucu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.